Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Εν αναμονή νέων μέτρων λιτότητας

ΣΟΦΙΑ.--

Δέσμη νέων μέτρων λιτότητας προωθεί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας που θα πλήξουν τα ήδη χτυπημένα λαϊκά στρώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον τοπικό Τύπο, η κυβέρνηση αναμένεται την Παρασκευή να προωθήσει 35 νέα μέτρα δήθεν για την διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση. Ανάμεσα σε αυτά είναι η μείωση της πληρωμένης άδειας μητρότητας από 425 σε 210 μέρες (την περίοδο του σοσιαλισμού η άδεια έφτανε τα τρία χρόνια ), η εξαναγκαστική απλήρωτη άδεια στους δημόσιους υπαλλήλους (ενώ αφήνεται ανοικτό να προωθηθεί και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους), περικοπές των κουπονιών τροφίμων και ένδυσης, φορολόγηση των συντάξεων όσων συνταξιούχων αναγκάζονται να εργάζονται, κ.ά.

Πάντως, τα συνδικάτα δηλώνουν έτοιμα για μαζικές διαμαρτυρίες τις επόμενες μέρες, ενώ ήδη οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσουν το Σάββατο πορεία διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο να αναγκαστούν να πληρώσουν εξ ολοκλήρου την ασφάλισή τους.

Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας με ανακοίνωσή του υποστήριξε χτες ότι δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο για νέα μέτρα, ωστόσο, οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας - «KNSB» και «Podkrepa» - επιβεβαίωσαν πως έχουν αντίγραφο του προσχεδίου της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ