Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ξεκινούν σταδιακά οι επιχειρήσεις στην Κανταχάρ

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή της Κανταχάρ του Αφγανιστάν, με την προετοιμασία του εδάφους για να δεχτεί τη μεγάλης κλίμακας επίθεση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη χώρα, Αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ. Τα πρώτα βήματα γίνονται ώστε να εξασφαλισθούν οι βασικές οδικές αρτηρίες της περιοχής, καθώς και η προετοιμασία άφιξης επιπλέον κατοχικών και κυβερνητικών στρατευμάτων, που έχουν ήδη αρχίσει να συρρέουν κατά δεκάδες.

Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους φαίνεται να αναδιοργανώνονται στην περιοχή της Μαρτζάχ, ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου στόχου των δυνάμεων κατοχής, και να απειλούν, με τις φήμες για δολοφονίες συμπαθούντων της κυβέρνησης να οργιάζουν, παρά το ότι υποτίθεται πως η περιοχή είναι «ασφαλής» υπό τα κατοχικά στρατεύματα.

Στον πόλεμο των εντυπώσεων σχετικά με το Αφγανιστάν και της ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, τα κράτη πιστωτές του που ανήκουν στη Λέσχη του Παρισιού αποφάσισαν τη διαγραφή του συνολικού χρέους του Αφγανιστάν, που φτάνει τα 1,026 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία φυσικά και θα εξοικονομηθούν πολλαπλάσια στη φάση της «ανοικοδόμησης» της χώρας...

Την ίδια στιγμή στο Πακιστάν αμείωτες συνεχίζονται οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών, που χτες έπληξαν για ακόμα μία φορά τα βορειοδυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννιά άνθρωποι, φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν», να χάσουν τη ζωή τους.

  • Περισσότεροι από 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε τροχαίο ατύχημα στο βόρειο Αφγανιστάν, στο πέρασμα Σαλάνγκ, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό που μετέφερε καύσιμα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να καούν ζωντανοί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ