Κυριακή 21 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ

ΠΑΠΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται φέτος 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, η σύντροφος της ζωής του, Μαρία, προσφέρει 150 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΣΤΑΜΑΤΗ ΤΣΙΡΕΛΗ (ΤΑΚΗ), αγωνιστή - κομμουνιστή.

Ο Τάκης γεννήθηκε στην Καβάλα από μάνα κομμουνίστρια, καταδικασμένη σε θάνατο, φυλακισμένη και εξορισμένη για πολλά χρόνια, αφήνοντας τον μικρό Τάκη μόνο του, μεγαλώνοντας μόνος του με την κηλίδα του κομμουνιστή. Νέος και έφηβος φεύγει στη Γερμανία μετανάστης και συγκεκριμένα στην Κολωνία. Εντάσσεται αμέσως στον ταξικό αγώνα, με ενεργό συμμετοχή στην ελληνική κοινότητα Κολωνίας. Ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού αγώνα. Στη δεκαετία του '80 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Καθημερινός του σύντροφος ο «Ριζοσπάστης». Ο χαμός του από την ανίατη αρρώστια, μόλις πήρε τη σύνταξή του, άφησε κενό στην Οργάνωση και γενικά στη μετανάστευση.

Αντί για λουλούδια στον τάφο του προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Γερμανίας.

Η γυναίκα του Ασπασία. Τα παιδιά του Δέσποινα και Δημήτρης. Ο γαμπρός, η νύφη και τα εγγόνια του.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τον αναπάντεχο χαμό του ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ στη Γερμανία. Ολη του η ζωή αφιερωμένη για τα δίκια της εργατικής τάξης. Σταθερός και πιστός στο κόμμα του, το ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία του πνοή, άφησε μεγάλο κενό στην Οργάνωση και στην οικογένειά του. Η μνήμη του είναι πάντα ζωντανή ανάμεσά μας. Ας μη σκιάζεται εκεί που είναι, δε σκύβουμε το κεφάλι. Συνεχίζουμε το έργο του δύσκολα, αλλά περήφανα.

Η συντρόφισσά του Μαίρη και τα παιδιά του, Νικολέτα, Παναγιώτης, Ευαγγελία, Γιώργος, προσφέρουν 60 ευρώ στη μνήμη του, μέσω ΚΟ Γερμανίας.

ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
***

ΦΩΤ.

Επίσης στη μνήμη του συντρόφου, αδελφού και νονού ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, μέχρι το αναπάντεχο τέλος του. Δε σε ξεχνάμε και δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Η οικογένεια Πέτρογλου προσφέρει 40 ευρώ, αντί για λουλούδια, μέσω της ΚΟ Γερμανίας.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν κιόλας 5 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας η συντρόφισσα ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

Οι σύντροφοί της ΚΟΒ Πλάτωνα Κολωνού προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* Επίσης, ο σ. Κουτρούλης Θεοφάνης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για την ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, αντί για μνημόσυνο.

***

Στην μνήμη των γονιών, αδελφών, ανιψιών του και χωριανών συντρόφων, ο Νίκος Αντωνίου από το Αμπελοχώρι Ιωαννίνων προσφέρει 200 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αδέρφου του ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΠΑ (δικηγόρου), από τους Μελισσουργούς Αρτας, ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, λοχαγού του ΕΛΑΣ και Πολιτικού Επιτρόπου του τιμημένου ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε το 1972 στην Τασκένδη, ο Θεόδωρος Παππάς προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αρτας.

***

ΦΩΤ.

Πριν σαράντα μέρες έφυγε από τη ζωή ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1934 στη Γάγγρα Ρωσίας και εργάστηκε στον ΟΤΕ. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή σεμνός αγωνιστής για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Βαρβάρα και τα παιδιά του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Τηλεπικοινωνιών του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ (Χάρη) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ που έφυγε από τη ζωή στις 11.3.2010, σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 300 ευρώ.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2020-11-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-04-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-07-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-01-08 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-02-07 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ (2006-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ