Κυριακή 21 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερχεται νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη οι αλλαγές στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, αλλά και το σχέδιο για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Ρυθμιστικό δε θα περιλαμβάνει τόσες επεκτάσεις των σχεδίων πόλης, όσες προέβλεπε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης (200.000 στρέμματα), ενώ μικραίνει και η επέκταση της Αττικής Οδού, αφού «κόβεται» αυτή από τον Υμηττό στη Λ. Ποσειδώνος, αλλά και αυτές προς Αγία Μαρίνα και προς Ραφήνα.

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό αναμένονται οι ανακοινώσεις για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, για το οποίο χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, εξέφρασε το ενδιαφέρον του, όπως ανακοινώθηκε, ύστερα από συνάντηση που είχε με την υπουργό Τ. Μπιρμπίλη. Σημειώνεται ότι παρά τον αγώνα του λαού του Λεκανοπεδίου για τη δημιουργία εκεί ενός μητροπολιτικού πάρκου, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δρομολογούσαν την οικοπεδοποίηση μεγάλου μέρους της έκτασης, ενώ και στο υπόλοιπο «φύτευαν» διάφορες εμπορικές και άλλες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ