Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων

Την κυβερνητική πολιτική με την οποία, όπως επισημαίνεται, «στο όνομα της κρίσης λαμβάνονται τα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών» καταγγέλλει στο ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή μετά την 24ωρη απεργία της 18ης Μάρτη. Οι βενζινοπώλες καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα αφανισμού των πρατηρίων και παράδοσης της αγοράς σε μονοπώλια και αλυσίδες μεγάλων επιχειρήσεων, ότι οι καταναλωτές πληρώνουν πάνω από το 61% της τιμής της βενζίνης σε φόρους, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται.

Ζητούν την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους: Το σταμάτημα της αύξησης των φόρων, το σταμάτημα της συκοφάντησης των βενζινοπωλών για την ακρίβεια στα καύσιμα, την εφαρμογή του νόμου για εγκατάσταση ταμειακών μηχανών παράλληλα με την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών, την απόσυρση κάθε σχεδίου ανατροπής του φορολογικού καθεστώτος των καυσίμων.

Η Γενική Συνέλευση με το ψήφισμά της εξουσιοδοτεί το ΔΣ να ζητήσει άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και να κηρύξει νέες κινητοποιήσεις ακόμη και με κλείσιμο των πρατηρίων σε χρόνο που θα κρίνει κατάλληλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ