Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ»
Βήμα διαβεβαιώσεων προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Διαβεβαιώσεις προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ξένους και ντόπιους, ότι τα επενδυτικά τους σχέδια θα υποστηριχθούν και με το παραπάνω από την κυβέρνηση, έδωσε χτες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν».

Η υπουργός ανακεφαλαίωσε την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της και αναφέρθηκε στα προωθούμενα νομοσχέδια, ενώ επισήμανε ειδικά για το ΕΣΠΑ, ότι η απορροφητικότητα έφτασε στο 6%, καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τους ρυθμούς του τα προηγούμενα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχωρά «στην αξιοποίηση και ενεργοποίηση σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων για επενδύσεις και μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις. Εντός του έτους, υπογράφεται συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την προώθηση προγραμμάτων αστικής ανάπλασης, ενώ με την ανασύσταση της Διυπουργικής Επιτροπής, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) χρησιμοποιούνται για έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, απόδοσης και επιχειρηματικού ρίσκου».

Στο ίδιο συνέδριο, η υφυπουργός Τουρισμού Α. Γκερέκου, επιδίωξε να βάλει και το δικό της «λιθαράκι» στην ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών. Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της κεντρικής επιλογής για την «πράσινη ανάπτυξη», ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης «περιλαμβάνεται η θέσπιση κινήτρων για επενδύσεις στον "πράσινο τουρισμό"» και πρόσθεσε ότι «στοχεύουμε και στη διευκόλυνση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, με τη θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ