Πέμπτη 25 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ
«Εφυγε» ένας μεγάλος φίλος της Κούβας

Ο Οδυσσέας Τσουκόπουλος
Ο Οδυσσέας Τσουκόπουλος
Το ΔΣ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης με θλίψη αναγγέλλει στα μέλη του Συνδέσμου και τους φίλους της Κούβας, το θάνατο του επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου και μεγάλου φίλου της Κούβας, Οδυσσέα Τσουκόπουλου.

Πέθανε στην Αθήνα στις 22 Μάρτη και κηδεύτηκε στο χωριό Τζίβα Τεγέας Αρκαδίας. Ως πρόεδρος επί έξι έτη του ΔΣ του Συνδέσμου, παρακολούθησε από κοντά τη νικηφόρα πορεία της Κουβανικής Επανάστασης και από τη θέση αυτή υπηρέτησε με πίστη και αυταπάρνηση, υποδειγματικά και αταλάντευτα, το υψηλό ιδανικό της αλληλεγγύης προς τον κουβανικό λαό και τη σοσιαλιστική επανάστασή του. Υπήρξε διακεκριμένος δικηγόρος και έχαιρε ιδιαίτερου σεβασμού από το νομικό κόσμο της χώρας. Ανήκε σε εκείνη την κατηγορία των επιστημόνων που έθεσαν τις γνώσεις τους και την επιστημονική τους κατάρτιση στην υπηρεσία του εργατικού κινήματος και στην υπεράσπιση του κάθε καταπιεζόμενου και καταδιωκόμενου αγωνιστή. Ως επικεφαλής των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του στην πολύκροτη δίκη της δολοφονίας του εξαδέλφου του, μεγάλου αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Υπηρέτησε την ένδοξη ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ και σε όλη την αγωνιστική πορεία της ζωής του το Κίνημα Ειρήνης.

Ο Σύνδεσμός μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην προσφιλή του οικογένεια και προσφέρει στη μνήμη του το ποσό των 500 ευρώ προς ενίσχυση των σκοπών του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των λαών. Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε και η Κουβανική Διπλωματική Αποστολή της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ