Κυριακή 28 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Η αναμενόμενη από πολλούς νέα συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων ανακοινώθηκε την Παρασκευή και θα υπογραφεί στις 8 Απρίλη στην τσεχική πρωτεύουσα, την Πράγα, ανάμεσα στους Προέδρους της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Μπάρακ Ομπάμα. Πρόκειται για μια νέα συνθήκη που έρχεται να αντικαταστήσει την «START 1» που υπογράφτηκε το 1991 και έληξε στις αρχές του Δεκέμβρη του 2009 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο χώρες θα μειώσουν περίπου κατά 30% τον αριθμό των ενεργών πυρηνικών τους όπλων, αλλά και τις πυρηνικές κεφαλές.

Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο, που κατέχουν και την πρωτοκαθεδρία του εμπορίου όπλων, προχώρησαν σε μία συμφωνία περιορισμού και όχι εξάλειψης των πυρηνικών όπλων καθώς εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Πρόκειται για μια συμφωνία ανάμεσα σε δύο χώρες που καθημερινά δείχνουν πως δεν έχουν καμία ευαισθησία για το ειρηνικό μέλλον της ανθρωπότητας, ούτε για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των λαών. Απλά η συμφωνία αντανακλά τις σημερινές προτεραιότητες δύο δυνάμεων, που έχουν διαφορετική θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, ανταγωνίζονται για τις σφαίρες επιρροής που θα εξασφαλίσουν για την πλουτοκρατία τους και δε διστάζουν και να συμπράξουν για τις δικές της σκοπιμότητες η καθεμία.

Εξάλλου, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει σπεύσει να δείξει την προθυμία του - ανάμεσα στα άλλα - να συμμετάσχει στο λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» των ΗΠΑ, διαθέτοντας παράλληλα και ρωσικό έδαφος για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού για τη διεξαγωγή του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Αφγανιστάν.


Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ