Κυριακή 28 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναδασώσεις για το θεαθήναι

«Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές αναδασώσεις στη χώρα και στην Αττική, αλλά, δυστυχώς, έπειτα από διάστημα δύο ή τριών μηνών δεν υπήρχε τίποτα». Αυτό είχε δηλώσει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος στις 11 Φλεβάρη 2010. Ωστόσο, εξήγγειλε και εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση μια θορυβώδη τετραετή καμπάνια αναδάσωσης 100.000 στρεμμάτων στην Αττική που θα στοιχίσει 45 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται προφανώς για έναν ακόμη άσφαιρο «πυροβολισμό στον αέρα» και για μια προσπάθεια να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλείψει το δασοκτόνο του παρελθόν. Ωστόσο, ούτε και αυτό κατορθώνει, καθώς οι οποιεσδήποτε αποσπασματικές αναδασώσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι και η σημερινή κυβέρνηση:

  • Αρνείται να καταργήσει όλους τους δασοκτόνους νόμους που ψήφισε τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ, που οπλίζουν τα χέρια των εμπρηστών, καταπατητών και οικοπεδοφάγων και οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου δασικού πλούτου.
  • Αρνείται να καταργήσει το καθεστώς των ιδιωτικών δασών και δασικών εκτάσεων και να δρομολογήσει τη σύνταξη ενός γνήσιου δασολογίου.
  • Αρνείται να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών, εμμένοντας στο διαχωρισμό της δασικής υπηρεσίας από την πυρόσβεση, που η ίδια νομοθέτησε με ολέθρια αποτελέσματα.

Πομφόλυγες, λοιπόν, και για το ...θεαθήναι όλες αυτές οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες περί αναδασώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ