Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
«Πυροβόλησε χωρίς καμία προειδοποίηση»

Δεν υπήρξε καμιά επιθετική συμπεριφορά εκ μέρους της παρέας του ανήλικου Αλ. Γρηγορόπουλου, ενώ ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε χωρίς να προβεί σε κάποια προειδοποίηση. Αυτά κατέθεσε χτες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας 17χρονος αυτόπτης μάρτυρας που το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008 βρέθηκε στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια.

Ο ανήλικος μάρτυρας δεν άντεξε το βάρος των αναμνήσεων και μόλις περιέγραψε στο δικαστήριο τη στιγμή που έτρεξε στον Αλέξανδρο που είχε σωριαστεί στο έδαφος μετά τον πυροβολισμό, το 17χρονο παιδί λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για λίγο μέχρι να ηρεμήσει ο μάρτυρας.

Οπως τόνισε στο δικαστήριο ο νεαρός, στο σημείο του θλιβερού συμβάντος ήταν μαζεμένα 10-12 παιδιά και υπήρξε ένας διαπληκτισμός με τους δύο ειδικούς φρουρούς που έκαναν πεζή περιπολία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής είπε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση εκ μέρους των αστυνομικών. Παράλληλα, ο μάρτυρας περιέγραψε με σαφήνεια το σημείο που βρέθηκαν οι Αλ. Γρηγορόπουλος και Επ. Κορκονέας τη μοιραία στιγμή, καθώς η περιγραφή του νεαρού συμφωνούσε απόλυτα με την έκθεση αυτοψίας.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 17χρονος κατέθεσε ότι με την παρέα του έτρεξαν στο σημείο που έπεσε ο 15χρονος και μαζί μ' ένα φίλο του τον τράβηξαν παραδίπλα, ενώ ζούσε ακόμα και προσπαθούσε να αναπνεύσει. Επίσης, πρόσθεσε ότι είδε το τραύμα όταν του σήκωσε την μπλούζα. Εκεί ήταν που κατέρρευσε και ξέσπασε σε λυγμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ