Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνη - θεραπευτική διέξοδος

Εκθεση με τίτλο «Η Τέχνη είναι διέξοδος» διοργανώνεται(30/11-8/12) στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, υπό την αιγίδα της ΝΑ Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν εικαστικές δημιουργίες νοσηλευομένων σε ψυχιατρικές κλινικές της πόλης. Σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης, Κ. Παπαδόπουλος, είπε: ο επισκέπτης της έκθεσης θα «συμμετέχει σ' ένα συναρπαστικό ταξίδι» και «ενδεχομένως θα ζήσει στιγμές οικείες, αφού τα συναισθήματα που αποτυπώνονται στις δημιουργίες είναι συναισθήματα που πολλοί από εμάς δεν έχουν το σθένος ή δεν έχουν βρει τον τρόπο να εκφράσουν».

«Ανθρωποι με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο, κατόρθωσαν να απογειώσουν τη φαντασία τους, σε μια ειλικρινή προσπάθεια προσωπικής τους θεραπείας. Πρόκειται για αξιοσημείωτο γεγονός που αποκαλύπτει την εσώτατη "συνδιαλλαγή" που συμβαίνει στις ψυχές όλων μας, όπως και στις διαταραγμένες ψυχές των ατόμων -δημιουργών αυτών των έργων», σημείωσε ο νευρολόγος Κ. Στασινόπουλος.

Η ψυχολόγος, Ειρ. Χατζηβασιλείου, τόνισε ότι στόχος του ψυχοθεραπευτικού προγράμματος των Ειδικών Θεραπευτηρίων παραμένει η «αναγνώριση της Τέχνης σα μέσου υποκίνησης, κινητοποίησης και κοινωνικοποίησης των νοσηλευομένων, ώστε θεραπευτικά να ενισχύονται οι έννοιες της αυτοεικόνας και της αυτοεκτίμησης και να καλλιεργείται η θέληση για κοινωνική επανένταξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ