Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα

«Κοίταξα στο βάθος την Τζαβέλλα κι είδα ένα σώμα πεσμένο στο έδαφος κι ένα άλλο σώμα μικρό - τότε κατάλαβα ότι ήταν παιδί - να προσπαθεί να το τραβήξει. Λίγο πριν, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο ψηλότερος (σ.σ. Επ. Κορκονέας) έβγαλε το όπλο, τέντωσε τα δύο χέρια μπροστά στο ύψος του στήθους, προς τα άτομα που βρισκόταν στην οδό Τζαβέλλα. Ακουσα νομίζω δύο πυροβολισμούς, πολύ κοντά τον έναν στον άλλο».

Αυτά κατάθεσε χτες, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο αυτόπτης μάρτυρας Β. Ζέρβας.

Ο μάρτυρας που καθόταν σε παρακείμενη καφετέρια στην οδό Τζαβέλλα, ήταν κατηγορηματικά αρνητικός για το αν οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από άτομα. Με ένα κατηγορηματικό «όχι» απάντησε σε σχετική ερώτηση προέδρου και εισαγγελέα του δικαστηρίου. Οπως είπε, οι αστυνομικοί δεν κινδύνευαν από κάτι, δε δέχτηκαν επίθεση, δε δικαιολογούνταν τρόμος ή φυγή, ενώ δεν υπήρξε προειδοποίηση για χρήση όπλου από κανέναν από τους δύο αστυνομικούς. Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν και η απάντησή του για ρίψη αντικειμένων προς τους αστυνομικούς από άτομα. «Ούτε κατά διάνοια δεν ακούστηκε να σκάει μολότοφ», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ