Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ακριβότερη η διαδρομή από το καλοκαίρι

Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο

Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, μήκους 16 περίπου χιλιομέτρων, από χτες το μεσημέρι ενώ από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους αναμένεται να δημιουργηθεί και σταθμός διοδίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται η διάρκεια της διαδρομής κατά 15 λεπτά και οι οδηγοί να αποφεύγουν τις χρονοβόρες και επικίνδυνες στροφές του δρόμου που ξεκινά από Παλαιόχουνι και καταλήγει στην Μεγαλόπολη.

Το «παρών» έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το υπόλοιπο τμήμα Τρίπολη - Αθήναιο, μήκους 16 χλμ., θα παραδοθεί ως το καλοκαίρι, όπως και το τμήμα Λεύκτρο- Παραδείσια. Ανέφερε, επίσης, πως αν και η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του συνόλου του Αυτοκινητόδρομου (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη) είναι έως τα τέλη του 2012, είναι εφικτό το έργο να ολοκληρωθεί και να δοθεί μέσα στο 2011.

Λόγος για διόδια στο νέο αυτοκινητόδρομο δεν έγινε από τον υπουργό, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθούν διόδια στο ύψος της Ασέας, τον Ιούλη του 2010. Ετσι, μετά τα διόδια που πληρώνουν οι οδηγοί (από Κόρινθο με κατεύθυνση την Καλαμάτα) στο Σπαθοβούνι και στη Νεστάνη, 1.40 ευρώ και 1.30 ευρώ αντίστοιχα, από τον Ιούλη θα πληρώνουν και στην Ασέα, κάτι που σημαίνει ότι σε μια απόσταση λιγότερη των 100 χιλιομέτρων οι οδηγοί θα αναγκάζονται να καταβάλλουν διόδια σε τρία σημεία.

  • Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες αποκατάστασης της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου, μετά την κατολίσθηση που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου 1 χιλιόμετρο μετά τα Λαγκάδια Γορτυνίας προς Πύργο και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, τα έργα αποκατάστασης θα διαρκέσουν τουλάχιστον πέντε μέρες. Μέχρι τότε η κυκλοφορία γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ