Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
Πολλά ερωτήματα και αποπροσανατολισμός του λαού

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης βόμβας στα Κάτω Πατήσια, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 15χρονου Αφγανού, τον τραυματισμό της 10χρονης αδερφής του και της μητέρας του. Η δημοσιοποίηση προκηρύξεων από διάφορες αυτοαποκαλούμενες οργανώσεις και οι αλληλοδιαψεύσεις, οι «διαρροές» της αστυνομίας, δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο και αναλύσεις δημοσιολόγων, αντικειμενικά, εντείνουν τον αποπροσανατολισμό και μάλιστα τη στιγμή που παίρνονται άγρια αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμάζονται ακόμα σκληρότερα.

Χτες το πρωί, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση η «Αντάρτικη Ομάδα Λάμπρος Φούντας», τονίζοντας πως «σκοπός τους δεν ήταν να σκοτώσουν» και πως τα επόμενα χτυπήματά τους θα είναι οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Νωρίς το μεσημέρι, άγνωστος έστειλε ένα κείμενο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα», υπογράφοντας ως «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο» χρησιμοποιώντας χυδαίο λόγο εναντίον των μεταναστών («δεν θα μιλήσουμε για παράπλευρη απώλεια αλλά ούτε και θα ζητήσουμε τη συγχώρεση κανενός, καθώς είμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο πεθαίνουν ακόμη και μικρά παιδιά», «...έξω οι αλλοδαποί από κάθε γειτονιά. Και για το δικό μας και για το δικό τους καλό») . Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., διέρρεαν ως μη αξιόπιστες τις αναλήψεις αυτές, ενώ χαρακτήριζαν το κείμενο της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που αποποιήθηκε κάθε ευθύνης, ως «βιαστικό και αγχώδες». Οπως και να έχει, αυτό το περίεργο γαϊτανάκι που έχει στηθεί από φανερούς μηχανισμούς αλλά και τις κάθε λογής προβοκατόρικες ομάδες, δρα αντικειμενικά αποπροσανατολιστικά.

Την ίδια στιγμή, δηλώσεις και δημοσιεύματα στον Τύπο συνεχίζουν να τροφοδοτούν το κλίμα τρομοϋστερίας, με στόχο να διευρυνθεί η ανεκτικότητα του λαού στην ένταση της καταστολής. Σε αυτό το μήκος κύματος, ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο χτες για σκληρή και αποφασιστική απάντηση «σε όλους αυτούς που πίστεψαν και πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να δρουν με αυτό τον τρόπο» και πρόσθεσε πως «είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε, μέρα με τη μέρα, νέες πολιτικές ασφάλειας που απαντούν στα προβλήματα. Ηδη από χθες, 2.000 αστυνομικοί (σ.σ. οι ομάδες «ΔΙΑΣ») βρίσκονται στις γειτονιές σας, στις γειτονιές όλων των πολιτών, αδιακρίτως κοινωνικής τάξης». Μάλιστα, υπογράμμισε πως «θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες πιο αποφασιστικά, δημιουργώντας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δήμο τμήματα δίωξης του εγκλήματος, τα οποία θα σχεδιάζουν επιτόπου και θα επιχειρούν επιτόπου για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος».

Σταθερή η κατάσταση της 10χρονης

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 10χρονη Αφγανή. Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν κατά τη διάρκεια της προχτεσινής νύχτας «η μικρή ασθενής ήταν σταθερή, διασωληνωμένη και υπό καταστολή». Παράλληλα, βρίσκεται σε διαδικασία αποσωλήνωσης, προκειμένου να μπορέσει να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στα μάτια σήμερα το πρωί.

Χτες το πρωί, η βουλευτής της ΝΔ Ν. Μπακογιάννη επισκέφθηκε το τραυματισμένο κοριτσάκι και επεσήμανε πως πρέπει να δοθεί μία απάντηση απέναντι στους άθλιους που έβαλαν τη βόμβα «και πρέπει να προέρχεται από όλους. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να κάνουμε μια διαφορετική διαδήλωση, μια διαδήλωση με κεριά».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, επισκεπτόμενος το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων είπε ότι «έχουμε όλοι τις ευθύνες μας, αλλά φτάσαμε πια στο απροχώρητο, στο ''ως εδώ και μη παρέκει''. Το ποτήρι πια ξεχείλισε, δεν πάει άλλο. Οπως και στην Οικονομία, έτσι και στην ασφάλεια του πολίτη, έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός».

Συμπαράσταση από την ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με ανακοίνωσή της για το τραγικό γεγονός, καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπρώχνουν χιλιάδες οικογένειες στην προσφυγιά, τις ελληνικές κυβερνήσεις για την κάθε είδους συμμετοχή τους ακόμη και με την αποστολή στρατευμάτων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων» και καταδικάζει «την καλλιέργεια ρατσιστικού κλίματος που εκπορεύεται και από πολιτικούς χώρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ