Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΝΤΙΝ ΝΤΕΜΠΛΟΥΑ - ΚΡΙΣ ΣΑΝΤΕΡΣ
Πώς να εκπαιδεύσετε το Δράκο σας

Εντυπωσιακές οι πτήσεις πάνω στην ράχη του δράκου γιατί αδράχνουν την αίσθηση του πετάγματος και μας παρασέρνουν, με σύνθετες τεχνικές, σε οργιώδη αίσθηση πτήσης. Εντυπωσιακές και οι μάχες σε έδαφος και αέρα.

Γι' αυτές τις σκηνές και μόνο το φιλμ αυτό που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Κρεσίντα Κάουελ για τον μυθικό κόσμο των ρωμαλέων Βίκινγκς και των άγριων δράκων και έχει να κάνει με έναν έφηβο που «προδίδει» την πολεμοχαρή φυλή του και μαθαίνει να αγαπάει τον εχθρό, πρέπει να το δει κανείς στο σινεμά.

Ο έφηβος Ψάρης, ο αδύναμος και μικροκαμωμένος γιος του θηριώδη αρχηγού της φυλής των Βίκινγκς, ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους του για τον εκλεπτυσμένο του χαρακτήρα και την ευφυία του. Οπως όλοι οι έφηβοι του νησιού Μπερκ, όπου κατοικεί η φυλή, έτσι και ο Ψάρης πρέπει υποχρεωτικά να περάσει από την δοκιμασία της Εκπαίδευσης στους Δράκους για να ανδρωθεί και να αποκτήσει ικανότητες μαχητή. Η ραχοκοκαλιά λοιπόν της ταινίας είναι η σχέση φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Ψάρη και τον Φαφούτη, έναν τραυματισμένο άγριο δράκο με τον οποίο ο νεαρός συναναστρέφεται κρυφά και τον βοηθάει μάλιστα να πετάξει ξανά αφού κατασκευάζει για τον φίλο του - επιστρατεύοντας όλες του τις δεξιότητες - ένα τεχνητό φτερό που θα αντικαταστήσει το αληθινό. Η προσπάθεια του Ψάρη να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο συγκρουόμενους κόσμους μεταβάλλει και την στάση ολόκληρης της φυλής απέναντι στους ορκισμένους εχθρούς της, τους δράκους. Η τρισδιάστατη αυτή παραγωγή βγήκε από τα στούντιο Dream Works Animation, που στο παρελθόν γέννησαν το «Σρεκ», το «Μαδαγασκάρη» και το «Kung Fu Panda».


Παίζουν (Οι φωνές των): Τζέι Μπάρουτσελ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Αμέρικα Φερέρα, Κρεγκ Φέργκιουσον.

Παραγωγή: ΗΠΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ