Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δίωξη σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Δίωξη σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Χρήστου Τσαντή και Δημήτρη Χριστόπουλου, άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πάτρας, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν πανελλαδικά - και στην Πάτρα - για την επαναπρόσληψη του Νίκου Νικολόπουλου, εργαζόμενου τότε στα «Τζάμπο».

Υπενθυμίζουμε ότι η εργοδοσία στα «Τζάμπο» επιχείρησε να εξαγοράσει και να εξωθήσει σε παραίτηση τον Ν. Νικολόπουλο, επειδή η αγωνιστική του δράση υπονόμευε τα συμφέροντά της.

Οι δύο συνδικαλιστές κατηγορούνται ότι «επικεφαλής ομάδας 30 περίπου ατόμων του πολιτικού φορέα(!) ΠΑΜΕ απέκλεισαν την είσοδο του καταστήματος» κι έκαναν το έγκλημα «να αρνηθούν να φύγουν από τον προαύλιο χώρο του καταστήματος παρά τις εκκλήσεις του υπεύθυνου»!

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Γελιέται η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες μεθόδους, με διώξεις και δίκες συνδικαλιστών, θα καταφέρει να κάμψει τη δράση του ΠΑΜΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος για την επαναπρόσληψη εργαζομένων. Τώρα είναι η ώρα του λαϊκού ξεσηκωμού, με το ΠΑΜΕ μπροστάρη για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και της εξουσίας του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ