Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΑΣΕΒΕ
Συνεχίζονται οι εντατικές προετοιμασίες

Κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης απευθύνει στους ΕΒΕ και το ΕΚ Νάουσας

Εντατικά προετοιμάζεται σε όλη τη χώρα, μέσα από τις τοπικές Γραμματείες της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά της, η πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης, 22 του Απρίλη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος και ήδη καλεί σ' αυτήν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε συνδικαλιστική οργάνωση και κάθε μικρό ΕΒΕ «να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της δουλειάς και των δικαιωμάτων στα χέρια τους, ενάντια στο κλίμα αναμονής και τη μοιρολατρία». Δηλώνει ότι «η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακώνεται όσο αυτοί που πλήττονται από αυτήν την πολιτική δεν ξεσηκώνονται. Τη "σιωπή" μας θα τη λαμβάνουν σαν συγκατάθεσή μας».

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας «για να βάλουμε φραγμό σ' αυτήν την αντιλαϊκή, φιλομονοπωλιακή πολιτική με στόχο την ανατροπή της». Καταγγέλλει «τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που, με τη συμμετοχή τους στο στημένο διάλογο, διευκολύνουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά - φιλομονοπωλιακά μέτρα και εξάντλησαν τη δράση τους σε μελέτες και έρευνες που περιγράφουν τη δύσκολη κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων, ενώ αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση κινητοποίησης και διεκδίκησης». Τέλος, υπογραμμίζει τη συμπαράταξή της με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ.

Στη Νάουσα

Σε συστράτευση και κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνει, καλεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και τους αγρότες της περιοχής. Το ΕΚΝ διοργανώνει συγκεντρώσεις την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 10 το πρωί έξω από το ΙΚΑ Νάουσας και την Πέμπτη 22 Μάρτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Καρατάσου.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η ανεργία στην περιοχή μας ξεπέρασε το 50%. Εκατοντάδες άνεργοι - απολυμένοι "ζουν" χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς καμιά πλέον προστασία. Δε δικαιούνται ούτε το πενιχρό ταμείο ανεργίας, ούτε καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι μισθοί και οι συντάξεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μειώθηκαν, με βάση την απόφαση της κυβέρνησης και τη στρατηγική της Λισαβόνας. Οι αγρότες στην περιοχή μας για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2009 πληρώθηκαν (όχι όλοι) τουλάχιστον κατά 20% λιγότερα. Η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) θα συνεχίσει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ηδη, δεκάδες νέες και νέοι μετακομίζουν στα αστικά κέντρα για ένα ψευτομεροκάματο, αλλά συνεχίζουν να συντηρούνται από γονείς ή παππούδες.

Με βάση αυτήν την εξέλιξη, το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων - ελεύθερων επαγγελματιών μειώνεται, ενώ τα έξοδά τους αυξάνονται (φόροι - ΔΕΗ - νερό - ασφάλιση - νοίκια κ.λπ.) μεγαλώνοντας τα βάσανά τους.

Ταυτόχρονα, τα μεγαλοκαταστήματα - πολυεθνικές, με βάση τα προνόμια που δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο, μονοπωλούν την αγορά, "συνθλίβοντας" τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους ΕΒΕ στη χρεοκοπία και σταδιακά στην ουρά των ανέργων, μαζί με εκατοντάδες αγρότες, νέους και νέες».

«Είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης για όλους μας. Αν τώρα δεν ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι για πολλά χρόνια. Εχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, να αντιδράσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ