Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Σήμερα στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας

Με στόχο όλοι και όλα να συμβάλουν στην επιτυχία της 48ωρης απεργίας συνεχίζεται η δράση των ταξικών δυνάμεων

Με στόχο στις 21 και 22 Απρίλη να βουλιάξει η χώρα από τους απεργούς εργάτες και εργάτριες, τους νεολαίους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους, οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης και προετοιμασίας, τις τελευταίες μέρες που απομένουν μέχρι τη 48ωρη απεργία. Στο πλαίσιο της πολύμορφης προετοιμασίας της απεργίας, σήμερα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις και πορείες σε λαϊκές γειτονιές για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί:

  • Αθήνα, 10.30 π.μ. Ομόνοια.
  • Περιστέρι, 11 π.μ. μετρό «Αγιος Αντώνιος».
  • Ζωγράφου, 10.30 π.μ. πλατεία Γαρδένιας.
  • Γαλάτσι, 11.30 π.μ. παλαιό τέρμα (Βεΐκου - Γαλατσίου).
  • Νέα Ιωνία, 11 π.μ. σταθμός ΗΣΑΠ Πευκάκια.
  • Ηλιούπολη, 12 το μεσημέρι, λεωφόρος Ειρήνης και Παπανδρέου (νησάκι).
  • Στάση μετρό «Αγιος Ιωάννης» (Βουλιαγμένης), 12 το μεσημέρι.
  • Νέα Σμύρνη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία με πορεία προς την Καλλιθέα.

Επίσης, σήμερα, στο Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία στις 10.30 π.μ. στο Μεϊντάνι.

Νέες αποφάσεις συμμετοχής

Τη συμμετοχή στους στη 48ωρη απεργία αποφάσισαν χτες το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Ακόμα στη Νάουσα τα σωματεία: Οικοδόμων, Εποχικών Εργαζομένων στη Διαλογή και Ψύξη, Κλωστοϋφαντουργών και Πριονιστών.

Ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων, το Σωματείο Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν». Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το Σωματείο Εργαζομένων στα Προνοιακά Ιδρύματα Φλώρινας, τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων Σάμου και Αρτας. Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω. Τα Νομαρχιακά Τμήματα Γρεβενών και Λήμνου της ΑΔΕΔΥ. Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ελληνικού.

Στη Λάρισα τα σωματεία: Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Επαγγελματιών Οδηγών, Λογιστών, Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Εργαζομένων «Πράκτικερ» (παράρτημα), Εργαζομένων «Καρφούρ» (παράρτημα), Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας.

Στην Κρήτη τα σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και Οικοδόμων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, Οικοδόμων Χανίων και Τροφίμων - Ποτών Χανίων, Οικοδόμων Ρεθύμνου και Μετάλλου Λασιθίου.

Στα Τρίκαλα τα σωματεία: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων Εργοστασίου Γάλακτος.

Επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας. Το Σωματείο Γουνεργατών Καστοριάς, το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρλοβάσου. Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτ. Μακεδονίας.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (διοικητικοί υπάλληλοι στο χώρο του Τύπου), με χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε «να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία και να προτείνει στις πρωτοβάθμιες ενώσεις να προχωρήσουν στις αντίστοιχες αποφάσεις».

Ακόμα, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω αποφάσισε στάση εργασίας στις 21 Απρίλη. Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ αποφάσισε στάση εργασίας 11 π.μ. - 3 μ.μ. στις 21 Απρίλη.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις

Με συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους Δήμους της περιοχής του Πειραιά πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ η σύσκεψη του Συντονιστικού ΟΤΑ Πειραιά. Κοινό συμπέρασμα ήταν η ανάγκη της ενότητας των εργαζομένων κι ο συντονισμός της δράσης τους για την οργάνωση της αντεπίθεσής τους στην αντεργατική πολιτική. Χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη ΔΕΠΑΠ (Δημοτική Επιχείριση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά), οι οποίοι είναι οχτώ μήνες απλήρωτοι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του Π. Φασούλα. Οι εργαζόμενοι αυτοί υπογράμμισαν τη συμπαράσταση που έχουν από το ΠΑΜΕ, τη ΝΑΣ και τους δημοτικούς συμβούλους της «Πειραιάς - Αναγέννηση» και ξεκαθάρισαν ότι θα είναι παρόντες στην απεργία του ΠΑΜΕ.

Περιοδείες θα γίνουν μεταξύ άλλων τη Δευτέρα, 19 Απρίλη, σε Εργοτάξιο «Εντεχνος» στο Τατόι (εργολ. ΔΕΗ), «Tekan» (ανελκυστήρες), «SellerHellas» (Μενίδι). Επίσης τη Δευτέρα, 19/4, από το χώρο των πετρελαίων στον Ασπρόπυργο και την Τρίτη 20/4 στην «Μότορ Οϊλ». Από το χώρο των ταχυδρομείων τη Δευτέρα 19/4 στο Ταχυδρομείο Διανομής Καματερού και την Τρίτη 20/4 στο Ταχυδρομείο Διανομής Π. Φαλήρου.

Την Τρίτη 20/4 το ΠΑΜΕ Πιερίας διοργανώνει πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. από το Συντριβάνι (Πλατάνι) στην Κατερίνη.

Ακόμα:

  • Σήμερα, Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής καλεί σε σύσκεψη στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β). Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσογείων - Λαυρεωτικής καλεί σε σύσκεψη, στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο Παλλήνης.
  • Τη Δευτέρα 19 Απρίλη, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων καλεί σε ΓΣ στις 4 μ.μ., στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48β).
  • Τη Δευτέρα 19 Απρίλη, στις 7 μ.μ., το Αγωνιστικό Μέτωπο Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών διοργανώνει ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27).
  • Την Τρίτη 20 Απρίλη, πικετοφορίες σε Μενίδι και Ανω Λιόσια οργανώνει η Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι πρέπει να οργωθούν όλοι οι χώροι εργασίας, οι εργατογειτονιές, οι σχολές μαθητείας. Ειδικό βάρος να δοθεί στις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική απάντηση από τους εργαζόμενους στη μείωση αποδοχών (2022-04-06 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες στη Δυτική Ελλάδα (2022-03-30 00:00:00.0)
Πολλαπλασιάζονται οι αποφάσεις συμμετοχής σε όλη τη χώρα (2021-04-20 00:00:00.0)
Δράση των συνδικάτων για τις 6 Νοέμβρη (2013-10-17 00:00:00.0)
Να μας πεισμώσει η ένταση της επίθεσης (2010-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ