Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Να μας πεισμώσει η ένταση της επίθεσης

Αύριο ετοιμάζονται πολύμορφες παρεμβάσεις στις γειτονιές της Αθήνας

Απάντηση στην κατακρεούργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύεται, όπως επιβεβαιώθηκε και χτες, δίνει η ένταση των ρυθμών με τους οποίους προετοιμάζεται σε όλη τη χώρα η επιτυχία της 48ωρης απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που έχουν καθοριστεί σε 63 πόλεις.

Στο πλαίσιο της πολύμορφης προετοιμασίας της απεργίας, αύριο Σάββατο, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκεντρώσεις και πορείες σε λαϊκές γειτονιές για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί:

  • Αθήνα, 10.30 π.μ. Ομόνοια.
  • Περιστέρι, 11 π.μ. μετρό «Αγιος Αντώνιος».
  • Ζωγράφου, 10.30 π.μ. πλατεία Γαρδένιας.
  • Γαλάτσι, 11.30 π.μ. παλαιό τέρμα (Βεΐκου - Γαλατσίου).
  • Νέα Ιωνία, 11 π.μ. σταθμός ΗΣΑΠ Πευκάκια.
  • Ηλιούπολη, 12 το μεσημέρι, λεωφόρος Ειρήνης και Παπανδρέου (νησάκι).
  • Στάση μετρό «Αγιος Ιωάννης» (Βουλιαγμένης), 12 το μεσημέρι.
  • Νέα Σμύρνη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία με πορεία προς την Καλλιθέα.
Νέες αποφάσεις

Αποφάσεις συμμετοχής στην 48ωρη απεργία πήραν ακόμα τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Αγρινίου, Μεγάρων και Λαυρίου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο ΟΤΑ Θριασίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεγάρων. Η γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Το Σωματείο Εργαζομένων στην «Boehringer» (φάρμακο). Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην Εταιρεία «Αφοί Κωνσταντακάτος». Η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Μονάδες και τα Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής.

Στη Ζάκυνθο τα Σωματεία: Οικοδόμων, Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και Συναφών Επιχειρήσεων, Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Στη Μεσσηνία τα Σωματεία: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου. Το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας. Στην Κεφαλλονιά - Ιθάκη τα Σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.

Με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας (ΚΕΑΤ) θα προτείνει στη γενική συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας συμμετοχή στη 48ωρη απεργία. Ανάλογη πρόταση θα καταθέσει στη σημερινή συνέλευση και το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

Σε δράση για την επιτυχία της απεργίας καλεί και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.

Επίσης, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, αλλά και των εργαζομένων, η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία στις 22 Απρίλη. Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 21 Απρίλη πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Εξορμήσεις και συσκέψεις

Σήμερα, Παρασκευή, περιοδείες προγραμματίζονται σε «STAGER» (ανελκυστήρες), Εργοτάξιο «Εντεχνος» στον Κηφισό (εργολ. ΔΕΗ). Τη Δευτέρα σε Εργοτάξιο« Εντεχνος» Τατόι (εργολ. ΔΕΗ), «Tekan» (ανελκυστήρες), «SellerHellas» (Μενίδι). Τη Δευτέρα, 19/4, στον Ασπρόπυργο και την Τρίτη 20/4 στην «Μότορ Οιλ».

  • Σήμερα Παρασκευή: Σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ στις 7.30 μ.μ. στην καφετέρια «Λωτός» στα Μουδανιά.
  • Αύριο, Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής καλεί σε σύσκεψη στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β). Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσογείων - Λαυρεωτικής καλεί σε σύσκεψη, στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο Παλλήνης.
  • Τη Δευτέρα 19 Απρίλη, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων καλεί σε ΓΣ στις 4 μ.μ., στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48β).
  • Την ερχόμενη Τρίτη 20 Απρίλη, πικετοφορίες σε Μενίδι και Ανω Λιόσια οργανώνει η Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι πρέπει να οργωθούν όλοι οι χώροι οι εργασίας, οι εργατογειτονιές, οι σχολές μαθητείας. Ειδικό βάρος να δοθεί στις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ