Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Οσο υποχωρούμε τα χτυπήματα θα δυναμώνουν

Σε εργοτάξιο των Σπάτων περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
«Πρέπει κάθε εργαζόμενος να αναλάβει την ευθύνη του και να μπει το δίλημμα αν θα υποταχτούμε στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη συμπαράσταση ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ ή αν θα αντισταθούμε. Με βάση την εμπειρία τους οι εργαζόμενοι, όμως, ξέρουν πλέον ότι όσο σκύβουν το κεφάλι τόσο θα αφαιρούν δικαιώματα και, δυστυχώς, το βαρέλι δεν έχει πάτο. Γι' αυτό το ΚΚΕ λέει ότι η εργατική τάξη ενιαία πρέπει να αντισταθεί και να διεκδικήσει με κριτήρια τις σύγχρονες ανάγκες της». Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας χτες το πρωί στους εργαζόμενους στα έργα κατασκευής εμπορικών κέντρων στην περιοχή Γυαλού στα Σπάτα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, ο Γ. Γκιόκας τόνισε: «Είναι αδιάφορο για το λαό και τους εργαζόμενους το δίλημμα που θέτουν για το αν θα δανειστούμε από τον έναν ή τον άλλο. Γιατί τα χρήματα αυτά θα πάνε για ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ούτε στις τσέπες των εργαζομένων θα πάνε, ούτε για τις ανάγκες του και για τα δάνεια αυτά θα μπουν εγγύηση τα εργατικά δικαιώματα», σημείωσε.

«Γι' αυτό, συνέχισε ο Γ. Γκιόκας, πρέπει η εργατική τάξη να προχωρήσει σε πιο μαζικό και διεκδικητικό αγώνα. Και η 48ωρη απεργία είναι πολύ σημαντικό βήμα. Είναι κλιμάκωση του αγώνα στην επίθεση που δέχεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ