Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΒΣΑ
Συστράτευση κόντρα στα μονοπώλια

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ, στις 22 του Απρίλη, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος

«Η επίθεση που γίνεται στα δικαιώματά μας, στη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, είναι πρωτοφανής σε βάθος και σε έκταση», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), στο κάλεσμά της προς τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ, την Πέμπτη 22 του Απρίλη, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, με αφορμή την κρίση, ψηφίζουν νόμους και Διατάγματα που κυριολεκτικά δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από τα δικαιώματά μας.

Μετά το Φορολογικό, όπου απροκάλυπτα ληστεύεται το εισόδημά μας, σειρά έχουν το Ασφαλιστικό και η Υγεία, ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ με την ενοποίηση των Δήμων και των Νομαρχιών, η Παιδεία, οι εργασιακές σχέσεις και πολλά άλλα. Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική δεν είναι προσωρινή, έρχεται για να μείνει. Παίρνεται για να ενισχύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις, το μεγάλο κεφάλαιο στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Προσπαθούν να πείσουν τα λαϊκά στρώματα ότι τα ελλείμματα και ο δανεισμός είναι αναγκαία κακά. Λένε ψέματα!!! Στον τόπο μας, παράγεται άφθονος πλούτος που φθάνει να καλύψει όλες τις λαϊκές ανάγκες.

Τα ελλείμματα υπάρχουν, γιατί ακολουθείται στον τόπο μας αντιλαϊκή πολιτική που κινείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γιατί εφαρμόζεται η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Πολιτική που συρρίκνωσε τη Βιοτεχνία και τα μικρομάγαζα, γιγάντωσε τους μεγαλοεισαγωγείς, τα πολυκαταστήματα, τους μεγαλοκατασκευαστές, τις Τράπεζες.

Τα ελλείμματα υπάρχουν, γιατί υπάρχουν οι αναπτυξιακοί νόμοι, οι φοροαπαλλαγές, οι δαπάνες για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς κ.ά. Υπάρχουν τα ελλείμματα, γιατί τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο τον ιδιοποιούνται μια χούφτα πλουτοκράτες.

Ο δανεισμός της κυβέρνησης γίνεται για να εξυπηρετηθούν τα μονοπώλια και γίνεται με όρους τοκογλυφικούς.

Τα λαϊκά στρώματα ζημιά θα έχουμε, γιατί θα πληρώσουμε το λογαριασμό. Δείχνει ακόμα πιο καθαρά και στους πιο δύσπιστους το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σαν ένωσης μονοπωλίων, που υπέρτατη ηθική τους έχουν το κέρδος με οποιοδήποτε τρόπο.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ, σε συνεργασία με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ, έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την πλουτοκρατία, τα κόμματα που την υπηρετούν, την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων, να περάσουμε και σε αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ