Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
«Στο κενό» οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ

Συμμετέχοντας μαζικά στη χτεσινή συνέλευση, αποφάσισαν να απεργήσουν, απαντώντας στις μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από τους δήμους του Θριασίου πλημμύρισαν κυριολεκτικά χτες το πρωί την αίθουσα όπου θα γινόταν η Γενική Συνέλευσή τους. Μαζικά και με αποφασιστικότητα συζήτησαν και ενέκριναν την απόφαση της διοίκησης του σωματείου τους για κήρυξη 48ωρης απεργία στις 21 και 22 Απρίλη. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και την αγωνιστική διάθεση να παλέψουν κλιμακώνοντας τους αγώνες για να τα εμποδίσουν. Γι' αυτό και απομόνωσαν τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ, της οποίας συνδικαλιστές από την ΠΟΕ - ΟΤΑ ισχυρίστηκαν ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδίας δεν υπήρξαν διαφορές και διαφωνίες μεταξύ των παρατάξεων για τις κινητοποιήσεις και ότι οι μόνες προτάσεις που υπήρξαν ήταν για την 4ωρη στάση εργασίας που έγινε!

Το ψέμα, φυσικά, έχει κοντά ποδάρια. Οι εργαζόμενοι ήξεραν ότι οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕ - ΟΤΑ είχαν θέσει ξεκάθαρη πρόταση για κήρυξη 48ωρης απεργίας, την οποία απέρριψαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Γι' αυτό και αποδοκίμασαν έντονα τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στην ΤΑ να παραμερίσουν «τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή», απευθύνει, με ανακοίνωσή της, και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Καταδικάζει την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ που απέρριψε την πρόταση για τη 48ωρη απεργία και καλεί γενικές συνελεύσεις και διοικητικά συμβούλια σε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους για αποφάσεις συμμετοχής σε αυτή.

«Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Εχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ