Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Υπόθεση και της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Να μετέχουν αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις της επόμενης βδομάδας καλεί η ΠΑΣΥ τους μικρομεσαίους αγρότες. Με σχετική της ανακοίνωση η Πανελλαδική Γραμματεία της Πανεργατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης τονίζει:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και τη συναίνεση της ΝΔ καλεί τους φτωχούς αγρότες μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να πληρώσουν την κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιούργησαν τα μονοπώλια, οι τράπεζες και οι πολιτικοί εκφραστές τους. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, στα άγρια μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας, θα θεωρούν ότι συμφωνούμε. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να δείξουμε τη δύναμή μας.

Καλούμε τους αγρότες της χώρας αποφασιστικά και αγωνιστικά, να πάρουν μέρος με τα αγροτικά μηχανήματά τους στις κινητοποιήσεις της 48ωρης απεργίας, που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 21-22 Απρίλη 2010.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιαγροτική της πολιτική με νέα χαράτσια για να μαζέψει λεφτά από τη φτωχή αγροτιά και να τα διαθέσει στην πλουτοκρατία. Επιβαρύνει με νέους φόρους τους φτωχούς αγρότες μειώνοντας το αφορολόγητο, αυξάνει τον ΦΠΑ άρα και το κόστος παραγωγής, αυξάνει το φόρο στα καύσιμα. Εξισώνει τους παραγωγούς που πάνε τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές για λίγους μήνες, με τους επαγγελματίες εμπόρους αγροτικών προϊόντων. Καταργεί απαλλαγές από το φόρο κληρονομιάς για αυτούς που συνεχίζουν να είναι αγρότες αποθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν το αγροτικό επάγγελμα. Ενώ αντίθετα φοροαπαλλάσσει τις ιδιοκτησίες των μεγαλοαγροτών, την εκκλησιαστική περιουσία και τους εμποροβιομήχανους.

Επιβάλλει για μια ακόμη χρονιά το παράνομο χαράτσι για την κατάθεση των δηλώσεων καλλιέργειας στον ΟΣΔΕ.

Με το νομοσχέδιο για το μητρώο αγροτών ικανοποιεί το αίτημα των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών για διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα και μη αγρότες, με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους και το βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών από την αγροτική οικονομία.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες απέναντι σ' αυτήν την αντιαγροτική λαίλαπα απαντάμε αγωνιστικά δυναμώνοντας τον αγώνα για να βάλουμε φραγμό στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των μονοπωλίων με στόχο την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Συμπαρατασσόμαστε με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ σε κοινή δράση γιατί έχουμε κοινά αιτήματα και κοινούς στόχους. Αντίπαλός μας είναι τα μονοπώλια, οι πολιτικοί τους εκφραστές, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και εμποροβιομήχανοι που εκμεταλλεύονται και απομυζούν τον κόπο και τη δουλειά όλων μας και στηρίζονται από τις κυβερνητικές πρακτικές και πολιτικές.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο μονόδρομο της πλουτοκρατίας και αντιτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ