Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση με αφορμή τις κινητοποιήσεις των γιατρών

Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών

«Οι κινητοποιήσεις των γιατρών στο χώρο της δημόσιας υγείας του νομού μας (αλλά και πανελλαδικά), με αφορμή τις περικοπές στα κονδύλια εφημεριών, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ σχετικά με τις κινητοποιήσεις των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Και υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας, γι' αυτό και αποφάσισε την περικοπή των κονδυλίων των εφημεριών, διότι θεωρεί τις κρατικές και εργοδοτικές δαπάνες για την Υγεία εμπόδιο για την κερδοφορία του κεφαλαίου και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Ηδη, τα νοσοκομεία λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και εντατικοποιημένα ωράρια, γεγονός που καθιστά ακόμα και τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα εφημεριών επισφαλή. Αυτά τα προγράμματα εφημεριών θέλει τώρα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης να περικόψει η κυβέρνηση, που σημαίνει πως θα υπάρξουν μειώσεις των εφημερευόντων γιατρών, απλήρωτες εφημερίες και βέβαια αρνητικές συνέπειες για τους ασθενείς.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, που το επόμενο διάστημα θα οξυνθεί, οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές) στο χώρο της Υγείας πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως τα προβλήματα με τις εφημερίες, αλλά και συνολικά η κατάσταση που βιώνουν στα Νοσοκομεία, δεν οφείλονται στον τρόπο διαχείρισης ή στην ανικανότητα των κυβερνήσεων.

Είναι αποτέλεσμα της συνειδητής και σχεδιασμένης πολιτικής όλων όσοι θέλουν τα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις, τους ασθενείς πελάτες, ώστε να εξασφαλίζονται όλο και περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας και τους εργαζόμενους - υγειονομικούς εργασιακά ευέλικτους και πιο "φτηνούς", να αποδεχθούν τις συνθήκες "γαλέρας" που τους επιβάλλουν».

Στη συνέχεια η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ τους γιατρούς και τους εργαζόμενους «να καταδικάσουν τις πολιτικές επιλογές και συνδικαλιστικές πρακτικές, που στοχεύουν στην άμβλυνση των αντιθέσεων, ανάμεσα στις ανάγκες τους και στην ικανοποίησή τους.

Δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχηθούν πίσω από λογικές και προτάσεις, που ουσιαστικά συναινούν και αναζητούν λύσεις στα πλαίσια διαχείρισης της εφαρμοζόμενης πολιτικής, είτε αυτές αφορούν ακάλυπτες ημέρες εφημερίας σε βάρος των ασθενών, είτε στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ως λύση στο πρόβλημα των εφημεριών.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νομού μας οφείλουν να παραμερίσουν τις όποιες αυταπάτες ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, να διορθωθεί προς όφελός τους χωρίς ρήξη κι ανατροπή με την πολιτική που συνεχώς επιδεινώνει τη ζωή τους, που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την Υγεία».

Στη συνέχεια η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ αφού αναφέρει τις προτάσεις διεξόδου του Κόμματος επισημαίνει ότι «η μόνη πραγματική λύση σε σχέση με τις εφημερίες προς όφελος των υγειονομικών αλλά και του λαού βρίσκεται στην ενίσχυση του μαζικού, ταξικού κινήματος, που συγκρούεται με την πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, την ΕΕ, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που αποδέχονται τον πυρήνα της λογικής του κεφαλαίου».

Και καταλήγει: «Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζόμενων απέναντι στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται και στο χώρο της Υγείας και παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, είναι η μαζική συμμετοχή των υγειονομικών στη 48ωρη απεργία στις 21-22 Απρίλη με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, γυρίζοντας την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ που δε θέλουν να οργανώσουν την αντίσταση και αντεπίθεση των εργαζομένων ενάντια στο κεφάλαιο, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας και στην αντιλαϊκή λαίλαπα, γιατί συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερεξόντωση γιατρών στο όνομα των ...«αντοχών της οικονομίας» (2022-05-03 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη ενάντια στη συγχώνευση (2012-03-21 00:00:00.0)
Προγράμματα με κριτήριο την ασφάλεια των ασθενών (2010-03-30 00:00:00.0)
Εφημεριακό κραχ στα δημόσια νοσοκομεία (2010-03-17 00:00:00.0)
Εφημερεύουν οι ...περικοπές (2003-04-03 00:00:00.0)
Στάση εργασίας σήμερα και παράσταση στον υπουργό (1998-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ