Κυριακή 25 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζώνη αγώνα, αντίστασης, πολιτισμού

Μέχρι τις 2/5 διαρκούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και η μεγάλη έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Γλυπτό του Δημήτρη Γιωτάκη
Γλυπτό του Δημήτρη Γιωτάκη
Με το χρώμα του αγώνα και του μόχθου, «ντύθηκε» η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Μέσα στο εργοτάξιο - ναυπηγείο, εκεί όπου ένα κομμάτι της εργατικής τάξης ματώνει καθημερινά από τη σκληρή δουλειά, τα ατυχήματα, την ανεργία, από την ασυδοσία των εφοπλιστών, ο Πολιτισμός δίνει το «παρών» του. «Αγώνας - Αντίσταση - Πολιτισμός, να μην πληρώσει την κρίση ο λαός» είναι το σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων, που για 4η χρονιά διοργανώνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών.

Συζητήσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εικαστικά για τα παιδιά, αλλά και η μεγάλη έκθεση «Ζώνη Περάματος: Ανθρωποι, χρώμα και σίδερο 4», που φιλοξενείται στο τεράστιο μηχανουργείο της «ΝΑΥΣΙ», κάνουν σαφές ότι με όπλο τους ταξικούς αγώνες και την τέχνη, οι δημιουργοί του πλούτου, οι εργάτες, διεκδικούν τον πλούτο που παράγουν. Οι 200 εικαστικοί δημιουργοί και φωτογράφοι, που συμμετέχουν στην έκθεση, δίνουν τη δική τους απάντηση στην εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού και την υποκουλτούρα που προωθεί η αστική τάξη.

Από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν, σημειώνουμε: Σήμερα (11π.μ.-1.30 μ.μ.): Εικαστικό παιγνίδι για παιδιά. 7μ.μ.: Συζήτηση: «Μετανάστευση, το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο». 9μ.μ.: συναυλία με τους: Βαγγέλη Κορακάκη, Λάκη Χαλκιά.

Πέμπτη 29/4 (8.30μ.μ.): Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου «Εκτός σχεδίου» παρουσιάζει την κοινωνική σάτιρα του Γιώργου Χασάπογλου «Οι κουραμπιέδες».

Παρασκευή 30/4 (7μ.μ.): Συζήτηση: «Η οικονομική κρίση και οι δυο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα - οι δυο δρόμοι ανάπτυξης». 9 μ.μ.: Συναυλία: «Πολιτικό τραγούδι» με την Ορχήστρα Νέας Ιωνίας. Διευθύνει ο Στέφανος Ψαραδάκος.

Εργο του Μανώλη Μαντά
Εργο του Μανώλη Μαντά
Κυριακή 2/5 (11π.μ.-1.30 μ.μ.): Εικαστικό παιγνίδι για παιδιά. 7μ.μ.: Συζήτηση: «Τέχνη και εργατική τάξη». 9μ.μ.: «Ιστορίες για κρουστά», με τον Βασίλη Βασιλάτο.

Σημειώνουμε ότι η έκθεση λειτουργεί: 12μ. έως 10μ.μ. Λεωφορεία για το Πέραμα: 843 (από ΗΣΑΠ Πειραιά) και Β18, Γ18 από Μενάνδρου (πλατεία Ομονοίας).


Εργο της Εύας Διβάρη
Εργο της Εύας Διβάρη

Εργο της Ουρανίας Βολονάκη
Εργο της Ουρανίας Βολονάκη

Η. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ