Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Δεν υπάρχει σκάνδαλο λέει ο Εφραίμ!

Προκλητικός εμφανίστηκε χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου ο ηγούμενός της Εφραίμ, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο!

Κατά τον Εφραίμ, η Βιστωνίδα ανήκει στην κυριότητα της Μονής με βάση βυζαντινά χρυσόβουλα (!) τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν νομικά. Η Μονή, είπε, σύρθηκε στις ανταλλαγές με ακίνητα του δημοσίου γιατί οι τοπικοί φορείς της Ξάνθης πίεζαν την κυβέρνηση να την διώξει από τη λίμνη. Ο Εφραίμ ισχυρίστηκε ότι όταν ξεκίνησαν οι αντιδράσεις επισκέφθηκε τον τότε υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλο, ο οποίος τον παρέπεμψε στους αρμόδιους υπουργούς.

Η Μονή, είπε, για να φύγει από τη λίμνη ζήτησε από το κράτος χρήματα ή ομόλογα του δημοσίου, αλλά οι υπουργοί απάντησαν ότι λεφτά δεν υπάρχουν παρά μόνο ακίνητα του δημοσίου. Αναφερόμενος στο Ολυμπιακό ακίνητο στους Θρακομακεδόνες που δόθηκε στη Μονή και στη συνέχεια αυτή το πούλησε, είπε ότι το πούλησαν γιατί είχε προβλήματα στην κατασκευή του.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει να διεκδικεί την κυριότητα της Βιστωνίδας και δεν απέκλεισε ακόμα και την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ