Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΤΙΝ»
Το «έγγραφο - απόδειξη» μαρτυρά προβοκάτσια

Νέο «επεισόδιο» στην αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας αποτελεί η απόφαση της Ρωσίας να δώσει στη δημοσιότητα τα «μυστικά αρχεία» που αφορούν τη σφαγή στο δάσος του Κατίν. Πρόκειται για την καλά στημένη προπαγάνδα των ναζί για την ανακάλυψη μαζικού τάφου 3.000 Πολωνών αξιωματικών (στη συνέχεια ο αριθμός έφθασε στις 22-25.000) σε μια περιοχή στο δάσος του Κατίν κοντά στο Σμολένσκ, μια προπαγάνδα που πρόθυμα συνεχίζουν και οι σημερινοί απολογητές του ναζισμού. Μάλιστα, ο ίδιος ο Γ. Γκαίμπελς ομολόγησε στα «Απομνημονεύματά» του την ευθύνη των ναζιστών στην σφαγή των Πολωνών αξιωματικών υποστηρίζοντας πως «δυστυχώς στους τάφους του Κατίν βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες... Είναι απαραίτητο αυτή η πληροφορία να παραμείνει άκρως απόρρητη. Αν ποτέ ερχόταν εν γνώσει του εχθρού, η όλη υπόθεση του Κατίν θα κατέρρεε»... Εκτός από τις σφαίρες που βρέθηκαν στον τόπο των εκτελέσεων, τα χέρια των εκτελεσμένων ήταν δεμένα με σκοινί που παραγόταν στην Γερμανία, ενώ πάνω στα θύματα βρέθηκαν έγγραφα, επιστολές, αποδείξεις με ημερομηνίες που έπονταν της γερμανικής εισβολής. Μάλιστα η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο βαθμός αποσύνθεσης των θυμάτων δε δικαιολογούσε τους γερμανικούς ισχυρισμούς πως ήταν θαμμένα επί τρία ολόκληρα καλοκαίρια.

Οπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτελούνται από μια επιστολή από τον επικεφαλής της σοβιετικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Λαβρέντι Μπέρια προς τον Σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν στην οποία εισηγείται την εκτέλεση Πολωνών κρατουμένων πολέμου. Επιπλέον παρουσιάζεται ένα απόσπασμα από διαταγή του ΠΓ του ΚΚΣΕ για την εκτέλεση και ένα σημείωμα του επικεφαλής της KGB προς τον Χρουστσόφ σχετικά με την συγκεκριμένη εκτέλεση και την ανάγκη καταστροφής των σχετικών εγγράφων.

Τα συγκεκριμένα «έγγραφα» είναι εδώ και καιρό γνωστά καθώς είχαν ...παρουσιαστεί και το 1992 από τον τότε Ρώσο Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν στον Πολωνό ομόλογό του Λεχ Βαλέσα σε μια προσπάθεια να ρίξουν το δηλητήριο της αντισοβιετικής προπαγάνδας για να αποδείξουν πως η κοινωνία που απάλλαξε τον άνθρωπο από την εκμετάλλευση, που νίκησε φασισμό και ναζισμό, που ήταν αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια κοινωνία καθοδηγούμενη από εγκληματίες ηγέτες.

Τρεις διαφορετικές γραφομηχανές!!!

Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα των εγγράφων καθώς υπήρχαν ενδείξεις που υποδείκνυαν πλαστογραφία. Πέρα από το γεγονός πως η επιστολή φέρει την ίδια ημερομηνία σύνταξης και έγκρισης από τα μέλη του ΠΓ του ΚΚΣΕ, κάτι που ήταν αδύνατο να γίνει, η απόφαση του ΠΓ είχε μεταξύ άλλων τις υπογραφές των Καγκάνοβιτς και Καλίνιν οι οποίοι ωστόσο ήταν απόντες από την 13η Σύνοδο του οργάνου το Μάρτιο του 1940. Στο φως ήρθαν και τα αποτελέσματα της εγκληματολογικής έρευνας επί της επιστολής, που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη στην ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Εκτός των άλλων, νομικοί και εγκληματολόγοι που έχουν ερευνήσει τα έγγραφα έχουν αποφανθεί πως αποτελούνται από διάφορα κομμάτια που δακτυλογραφήθηκαν σε διαφορετικό χρόνο. Μάλιστα το εγκληματολογικό εργαστήριο του Ε. Π. Μολοκόβ, στο οποίο πρόσφατα η επιστολή ξανά υποβλήθηκε σε εξέταση εμπειρογνωμόνων, αποκάλυψε πως ορισμένα κομμάτια του ντοκουμέντου δακτυλογραφήθηκαν σε διαφορετικές γραφομηχανές, κάτι που προκύπτει ύστερα από την εξέταση των γραφικών στοιχείων και της τοποθέτησης του κειμένου, του χρώματος και της ποιότητας της μελάνης. Πρόκειται για μέθοδο παραχάραξης που πολύ συχνά χρησιμοποιούσε η ναζιστική Γερμανία.

Το ζήτημα της «σφαγής στο Κατίν» ξαναήρθε έντονα στην δημοσιότητα μετά από την συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Πολωνός Πρόεδρος Λεχ Καζίνσκι και άλλοι Πολωνοί αξιωματούχοι, στο Σμόλενσκ της Ρωσίας όπου πήγαιναν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα λεγόμενα «θύματα» του Στάλιν. Το αεροπορικό δυστύχημα «άνοιξε» για άλλη μια φορά τον ασκό του Αιόλου τροφοδοτώντας τα μέσα ενημέρωσης με αντικομμουνισμό και ιστορικά ψεύδη σχετικά με την «σφαγή στο δάσος του Κατίν». Το δυστύχημα αποτέλεσε ...ευκαιρία για να συνεχιστεί μια καλά στημένη προπαγανδιστική εκστρατεία ενάντια στην Σοβιετική Ενωση, το λαό και τους ηγέτες της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ