Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΥΛΕ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του

Με επιμονή η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα έθεσε το θέμα της αντίστασης στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών 

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), όπου η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) αύξησε τις ψήφους της. Σημαντικό αριθμό ψήφων πήρε και το ψήφισμα που κατέθεσε, ενώ οι παρεμβάσεις της ανάγκασαν την πλειοψηφία να απολογηθεί για τις επιλογές της. Στη νέα διοίκηση ο αριθμός εδρών κάθε παράταξης δεν αλλάζει. Η ΔΕ κατέκτησε 1 έδρα, η ΠΑΣΚΕ 8 και 4 η ΔΑΚΕ.

Κάτω από την πίεση πάρθηκε και η απόφαση για τη συμμετοχή του κλάδου στην απεργία στις 7 Δεκέμβρη. Στο ψήφισμα της ΔΕ αναφέρεται ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα λιμάνια έχει επείγοντα χαρακτήρα. «Με την ενεργοποίηση του αγώνα μας - υπογραμμίζεται - παλεύουμε για: λιμάνι ενιαίο 100% δημόσιο, καμιά μετοχοποίηση - θυγατροποίηση και εκχώρηση λειτουργιών και αρμοδιοτήτων, καμιά μετοχή σε ιδιώτη. Αμεσα οργάνωση του αγώνα για να σταματήσει η απόφαση της ΔΕΑ για θυγατροποίηση και αποτίμηση της περιουσίας, να φύγουν οι εταιρίες σύμβουλοι ξεπουλήματος.

Να μην προωθηθεί η σύμβαση - σκάνδαλο που παραδίδει τη λειτουργία του ΣΕΜΠΟ μέσω της μηχανοργάνωσης (PMIS) στην "Ιντρασόφτ" και στους χρήστες (πρακτορεία). Αντίθετα η μηχανοργάνωση να παραδοθεί εξαρχής στον ΟΛΠ. Γενικό Κανονισμό Προσωπικού που θα κατοχυρώνει στο σύνολό τους και θα αναβαθμίζει τα δικαιώματά μας, μονιμότητα στην απασχόληση, ωράρια, εργάσιμος χρόνος. Παραμονή των Λιμενικών Ταμείων στο καθεστώς του ΝΠΔΔ, όχι στη μετατροπή τους σε ΑΕ».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Θέλουμε λιμάνια δημόσια στην υπηρεσία του λαού και όχι των πολυεθνικών. Λιμάνια δημόσια, οργανικά ενταγμένα στην οικονομία της χώρας, να εξασφαλίζουν και τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη και προοπτική τους. Το αντίθετο συμβαίνει εάν απομονωθούν στο επίπεδο επιχείρησης και εκτεθούν στον μονοπωλιακό ανταγωνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ