Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ζούμε σε μια δημοκρατική πολιτεία με νόμους και κανόνες, άρα υπάρχουν και συγκεκριμένες διαδικασίες για να διεκδικήσει το δίκιο του όποιος θεωρεί ότι αδικείται (...) Αυτή η απλή απάντηση παύει να ισχύει από τη στιγμή που οι διαμαρτυρόμενοι αρνούνται αυτές τις διαδικασίες ισχυριζόμενοι απλώς ότι "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" (...) Επειδή αποφάσισαν από μόνοι τους ότι το δικό τους δίκιο είναι το σωστό (...) Βίαιες ομάδες επιβάλλουν την κοινωνική παρουσία τους (...) με τον κοινό τσαμπουκά (...) Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚΕ μου απάντησε ρητά ότι το κόμμα του δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα (...) Ενα κομμάτι της κοινωνίας διεκδικεί το δικαίωμα να τελεί σε κατάσταση διαρκούς στάσης (...) Οι χειρότερες παράνοιες μπορούν να βρουν ακροατήριο (...) Δεν χρειάζονται και πολλοί για να κάνουν μια χώρα άνω - κάτω» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

Αν τα παραπάνω τα έλεγε ένας τυχαίος άνθρωπος στο δρόμο θα του έλεγες ότι μόνο ένας βλάκας μπορεί να κάνει τέτοια άλματα σκέψης για να καταλήξει σε μια αυθαιρεσία που στο μυαλό του κάτι λέει για το ΚΚΕ. Οταν, όμως, τα υπογράφει ο Πρετεντέρης, πριν γίνουν τα επεισόδια, για να τα επαναλάβει ο Καρατζαφέρης, μετά τα επεισόδια, τότε δεν πρόκειται για βλακεία. Πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια που έχει και τα εκτελεστικά της όργανα (τους ομογάλακτους του Καρατζαφέρη, τους τύπους με τις σβάστικες στο σβέρκο, που είδαμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί) και τους κονδυλοφόρους της που φτιάχνουν κλίμα για να δηλώσουν μετά ότι επιβεβαιώθηκαν. Τι τους ξεφεύγει; Η ομολογία ότι θέλουν να ξεμπερδέψουν με την απόφαση των εργατών να επιβάλουν το δίκιο τους. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που απήργησαν χτες και διαδήλωσαν σ' όλη τη χώρα, συγκροτημένα, περιφρουρημένα, με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, είναι που τρομάζουν την αστική τάξη. Για να τρομάξει τους εργάτες οργάνωσε την προβοκάτσια για την οποία είχε φτιάξει κλίμα από πριν. Και σ' αυτήν την οργάνωση της προβοκάτσιας έχουν τη θέση τους και ο Πρετεντέρης και ο Καρατζαφέρης και ο παρακάτω:

«Οταν λες "παιδιά θυμώστε", όταν καλείς σε ανυπακοή όπως χρόνια τώρα κάνει η Αλέκα Παπαρήγα, δεν μπορείς να του πεις μετά "ως εκεί". Θα πάει και παρακάτω, θα πετάξει μολότοφ» (ο Μπ. Παπαδημητρίου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ).

Οπως ο Καρατζαφέρης, και ο Πρετεντέρης, έτσι και ο Παπαδημητρίου έχουν στα χέρια τους το ίδιο σκονάκι. Και το γεγονός ότι παπαγαλίζουν τα ίδια - έστω και με διαφορετικό τρόπο - μια τέτοια μέρα, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες για το ενιαίο κέντρο που οργάνωσε και την προβοκάτσια και φρόντισε να εξοπλίσει εγκαίρως με επιχειρήματα τους κονδυλοφόρους του. Δε θα τους περάσει. Το ταξικό κίνημα έχει εμπειρία, ξέρει να περιφρουρεί τους αγώνες του. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με επιμονή να οργανώνει την εργατική τάξη έτσι που «ντάλα μεσημέρι» να βρει το δίκιο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ