Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Τα παιδιά του λαού να πιαστούν μαζί μας στις αλυσίδες του αγώνα

Σε συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μίλησε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Από τη χτεσινή εκδήλωση στα Γιάννενα
Από τη χτεσινή εκδήλωση στα Γιάννενα
Τα παιδιά των ανθρώπων του μόχθου, που προβληματίζονται, που αγανακτούν, που νιώθουν την αδικία, που καταλαβαίνουν τι γίνεται και τι έρχεται, πρέπει να αντιστρέψουν το κλίμα «σιγής νεκροταφείου» που καλλιεργούν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, πρέπει να βάλουν στο περιθώριο το κλίμα αποχής από τους αγώνες και τις κάλπες που σπέρνουν οι εκπρόσωποι του συστήματος ενόψει των φοιτητικών εκλογών, πρέπει να παλέψουν για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, ενισχύοντας τους αγώνες, στηρίζοντας την Πανσπουδαστική ΚΣ στις 19 Μάη.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Γιατί θέλουν «σιγή νεκροταφείου» στα πανεπιστήμια...

«Χρειάζεται σημείωσε να αναπτυχθεί ένας προβληματισμός με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που να λέει το εξής: Δε γίνεται έξω η κοινωνία να έχει τέτοια τεράστια κινητικότητα και μέσα στο πανεπιστήμιο να είναι λες και μπαίνεις σε μια γυάλα αποστειρωμένη. Αν π.χ. οι φοιτητές, φοιτήτριες που είναι δίπλα μας, μαζί μας, που μπορεί να μη συμφωνούν και σε όλα μαζί μας αλλά δίνουν μαζί μας αγώνα, αν το κομμάτι αυτό των ριζοσπαστών φοιτητών βγεί έξω από το πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες σε συνθήκες κρίσης το πανεπιστήμιο θα μοιάζει με σιγή νεκροταφείου. Δεν πρέπει να προβληματιστούμε γιατί μια τέτοια κινητικότητα που υπάρχει στην κοινωνία, δεν υπάρχει εδώ μέσα; Πού είναι όλοι αυτοί οι εξεγερμένοι των προηγούμενων χρόνων; Οι εξεγερμένοι, τα ακηδεμόνευτα κινήματα; Το ακαθοδήγητο κίνημα; Πού βρίσκονται;


Βρίσκονται στην αγκαλιά της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί από τους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας γινόταν ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και προσπαθούσαν να βάλουν ένα τεράστιο καπέλο στην αγωνία και την ανησυχία του κόσμου και στον αγώνα του. Και αυτό είναι το μεγάλο συμπέρασμα».

«Πρέπει να παλέψουμε», συνέχισε ο Γ. Πρωτούλης «πραγματικά και ουσιαστικά να αλλάξουν οι συσχετισμοί, γιατί σου δίνεται η αίσθηση ότι παρατάξεις του δικομματισμού ΔΑΠ, ΠΑΣΠ μια μερίδα καθηγητών που έχει πιάσει στασίδι εδώ και πόσον καιρό σε τοπικά κανάλια, σε μεγαλύτερης εμβέλειας κανάλια, σε εφημερίδες, σε ραδιόφωνα, σε αναλύσεις, σε σεμινάρια και προσπαθεί να πείσει τον κοσμάκη ότι πρέπει να σκύψει και να τρώει σφαλιάρες μέσα στην κρίση. Ολοι αυτοί έχουν πιάσει πόρτες, παραθύρια για να μην μπαίνει μυρωδιά από το σφαγείο δικαιωμάτων που υπάρχει έξω. Να μην μπαίνει μυρωδιά στο πανεπιστήμιο, να ασχολείστε με οτιδήποτε άλλο πέρα από το σφαγείο δικαιωμάτων των γονιών σας, των αδελφών σας, των οικογενειών σας, των φίλων σας. Να μην παίρνετε μυρωδιά, να μην σας καίγεται καρφί που του πατέρα σας θα του κόψουν το μισθό, που την μητέρα σας θα την απολύσουν που δε θα πάρει ποτέ σύνταξη, που εσείς δε θα πάρετε ποτέ σύνταξη... Να μην σας καίγεται καρφί που αυτή την στιγμή βγάζουν στο σφυρί τα νοσοκομεία, τα λιμάνια, το δημόσιο πλούτο, να μην σας καίγεται καρφί για το αναφαίρετο δικαίωμα στα παιδιά του λαού να σπουδάζουν. Αυτό θέλουν».

Απευθυνόμαστε στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στα λαϊκά παιδιά που το προηγούμενο διάστημα παρασύρθηκαν, που μπορεί να ψήφισαν και ΠΑΣΟΚ και τους θύμισε: «Πριν τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές τους λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει και μας λέγανε ότι όχι, δεν βλέπεις εδώ αλλάζει πράσινη ανάπτυξη κ.τ.λ. Τους λέγαμε ότι δεν αλλάζει, ότι θα επιτεθεί με σφοδρότητα, ότι είναι επιλογή της πλουτοκρατίας που το επιλέξανε γιατί έχει δύναμη στα συνδικάτα, σε στρατηγικούς τομείς, σε δημόσιες υπηρεσίες, έχει δύναμη στην ΓΣΕΒΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στη ΓΣΕΕ».

Αυτά τα παιδιά κάλεσε «να έρθουν μαζί μας στην κάλπη, στον αγώνα, να πιαστούν στις ίδιες αλυσίδες με μας που αρκετά από αυτά τα παιδιά το έκαναν. Το έκαναν στην απεργία, στην περιφρούρηση των εργοστασίων, το έκαναν μέσα στο πανεπιστήμιο, να το κάνουν πολύ πιο αποφασιστικά τώρα. Νομίζουμε ότι μπορεί να εκφραστεί και στην κάλπη και να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα. Μπορούμε, παιδιά που προβληματίζονται, που αγανακτούν, που νιώθουν την αδικία, που καταλαβαίνουν τι γίνεται και τι έρχεται, να έρθουν μαζί μας. Ηρθε η ώρα να καλέσουμε τα απλά παιδιά, που οι γονείς τους με ιδρώτα βγάζουν το μεροκάματο και με θυσίες τα στέλνουν για να σπουδάσουν να τα καλέσουμε να πάρουν ευθύνη δίπλα μας. Ψήφος στην Πανσπουδαστική!», κάλεσε ο Γραμματέας της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γεμίσουν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών με τα ψηφοδέλτια της νίκης και του αγώνα - «Πανσπουδαστική» 1η δύναμη παντού! (2022-05-14 00:00:00.0)
Αύριο οι εκλογές φοιτητών και σπουδαστών (2012-05-15 00:00:00.0)
Τώρα η ώρα να οργανωθεί ο αγώνας (2009-03-31 00:00:00.0)
Θα πληρώνουνε αδρά εδώ στην Ελλάδα (2007-01-09 00:00:00.0)
Ο αγελαδάρης και τα καρτέλ (2006-09-26 00:00:00.0)
Και έζησαν αυτοί καλά... (2005-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ