Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ανησυχεί για την ΕΕ και το πολιτικό σύστημα

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που προκαλούνται απ' τις διαρκείς αντιπαραθέσεις αλλά και τη διοργάνωση ξεχωριστών συγκεντρώσεων από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν, χτες, ο επικεφαλής του σχήματος, Αλ. Τσίπρας, αλλά και ο Μ. Γλέζος, μιλώντας στην αναιμική συγκέντρωση του κόμματός τους στην Αθήνα. Οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις προκάλεσαν την παραίτηση του Α. Νταβανέλου απ' τη θέση του συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μ. Γλέζος, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο», κάλεσε τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν απ' την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια, προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αντιπαραθέσεις τις οποίες βάφτισε «διάλογο», λέγοντας πως «το κακό είναι ότι το κοινό έχει μάθει σε μια μονοδιάστατη άποψη» και πως «η κάθε συνιστώσα έχει την αυτοτέλειά της και συνεργαζόμαστε όπου μπορούμε».

Στη χτεσινή του ομιλία ο Αλ. Τσίπρας μπέρδεψε ξανά τον ίσκιο με το μπόι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και, αναφερόμενος στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, ισχυρίστηκε ότι «το μέτωπο αντίστασης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στο οποίο καλούσαμε εδώ και μήνες είναι ήδη εδώ».

Ο ίδιος επανέλαβε έμμεσα τις προτάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι έπρεπε από την αρχή να ζητήσει η κυβέρνηση «ευρωπαϊκή στήριξη» και «απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Πιεσμένος εξάλλου από τη συζήτηση περί Συντάγματος και ορίων στη δίκαιη λαϊκή πάλη, είπε ότι «δεν πρόκειται να ανεχτούμε την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων και ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών. Θα υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη δημοκρατία».

Τέλος, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, ο Αλ. Τσίπρας ζητά να ορίσει συνεδρίαση της Βουλής, η οποία «θα εξετάσει όλα τα στοιχεία της παθογένειας του πολιτικού συστήματος, τη διαπλοκή με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και την καθιέρωση θεσμών διαφάνειας και δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα», καθώς διαπιστώνει «συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και στοχοποίησης της πολιτικής ζωής από τιμητές - Μεσσίες του επιχειρηματικού κόσμου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εσωκομματικοί διαγκωνισμοί για τις καρέκλες (2010-09-05 00:00:00.0)
Φουντώνει η φαγωμάρα για τις καρέκλες (2010-09-03 00:00:00.0)
Συμβιβασμοί της κάλπης και νέες εντάσεις (2009-09-08 00:00:00.0)
Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων (2009-07-02 00:00:00.0)
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις με επίκεντρο την παραίτηση Αλαβάνου (2009-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ