Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΕΙ Ο ΒΗΧΑΣ

ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: «Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στο δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου ο πληθωρισμός θα σπάσει το φράγμα του 5,2%, ενώ από τον Ιούλιο η αύξηση του ΦΠΑ θα προκαλέσει νέο κύμα ακρίβειας» (η καταγραφή στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ: «Η νέα κυβέρνηση αντέχει ακόμα, επειδή οι ευθύνες έχουν καταλογιστεί στην προηγούμενη. Αλλά και επειδή μεγάλο κομμάτι του κόσμου ελπίζει ότι αυτά τα σκληρά μέτρα θα συμμαζέψουν την κατάσταση και έστω σε κάποια χρόνια θα φανεί φως στο τούνελ. Αν όμως το φθινόπωρο το αισιόδοξο σενάριο διαψευσθεί ούτε οι σημερινοί υπουργοί θα μπορούν να περπατάνε στους δρόμους» (ο Γ. Καρελίας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»: «Πού τελειώνουν τα συνταγματικά δικαιώματα όσων απεργούν ή συναθροίζονται για να διαμαρτυρηθούν και πού αρχίζει η υποχρέωση σεβασμού της έννομης τάξης; (...) πρόσφατα οι επιβάτες εμποδίστηκαν να επιβιβαστούν στο πλοίο (...) στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας το ίδιο σκάφος θα πλεύσει στο λιμάνι της Ρόδου (...) θα απελπιστούν όμως αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι την ίδια μέρα θα φτάσουν στο νησί στελέχη της ίδιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (...) επιτέλους, τέλος σε αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: «Πρόσφατα εκατοντάδες τουρίστες παρεμποδίστηκαν από συνδικαλιστές να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Πειραιά (...) χτες οι ίδιοι μέσω άλλου σωματείου υπέβαλαν σε πολύωρη ταλαιπωρία τουρίστες (...) θεμιτό το δικαίωμα στην απεργία ωστόσο δεν μπορεί κανείς ούτε συνδικαλιστές ούτε κόμματα να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ: «Το έχω καταλάβει πια. Πέρα από ΔΝΤ και ξε-ΔΝΤ και πέρα από εκείνες τις δημαγωγικού τύπου μαγκιές που μονίμως στριγκλίζουν μπροστά στα μικρόφωνα για να υπερασπίσουν το δίκαιο του αδυνάτου (κολλημένοι για πάντα σε εκείνα τα κλισέ της γενιάς της Οκτωβριανής Επανάστασης) ένα είναι το σίγουρο: Τέλος εποχής. Τα κεφάλια μέσα» (η Χάρης Ποντίδα στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ