Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Οι καπιταλιστές πρέπει να παραμεριστούν

Στη φαρμακοβιομηχανία LAVIPHARM περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απεγκλωβιστούν και να μη λογαριάζουν την αγωνία των επιχειρηματιών να μειωθεί το εργατικό κόστος σαν δική τους αγωνία, ανέδειξε χτες το μεσημέρι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας με εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας LAVIPHARM.

Χρειάζεται οι εργάτες και οι εργάτριες να βαθμολογήσουν τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής τους με χειραφετημένο μυαλό από τις έγνοιες των καπιταλιστών, σημείωσε και στάθηκε στα εξής ζητήματα:

  • Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους, τα ελλείμματα, τα άδεια ασφαλιστικά Ταμεία δεν οφείλονται σε κάποια «λαμόγια». Σχετίζονται με νόμους των τελευταίων δεκαετιών για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Τάισαν και ταΐζουν νόμιμα τους επιχειρηματικούς ομίλους με δημόσιο χρήμα.
  • Τα μέτρα δεν είναι απλώς άδικα και μόνιμα, αλλά δίνουν πολιτική προστασία στις ανάγκες και τις αγωνίες που έχουν οι μεγιστάνες του πλούτου, ανοίγουν νέους δρόμους για την εκτίναξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Είναι ζωτική ανάγκη σήμερα για το κεφάλαιο να μειωθεί το κόστος της εργασίας. Ο εργαζόμενος πρέπει να είναι όχι απλώς φθηνός, που είναι σήμερα, αλλά πάμφθηνος και ταυτόχρονα να αιχμαλωτιστεί η σκέψη του, να μάθει να περπατάει στα τέσσερα!
Αχρηστοι για την κοινωνία οι καπιταλιστές

Σήμερα, έχει γιγαντωθεί ο παραγόμενος πλούτος, έχει εκτοξευτεί η παραγωγικότητα της εργασίας, συνέχισε ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, ενώ οι καπιταλιστές σήμερα είναι άεργοι κηφήνες, είναι εντελώς άχρηστοι στην κοινωνία. Η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, ότι κύριοι του πλούτου πρέπει να γίνουν αυτοί που κυριαρχούν στην παραγωγική διαδικασία, οι εργαζόμενοι, αναβλύζει από τα έγκατα της οικονομίας και της κοινωνίας, δεν είναι ένα «όνειρο», τόνισε.

Και κατέληξε: Σήμερα αυτό που διακυβεύεται είναι ποιο δρόμο ανάπτυξης θα ακολουθήσουμε. Οι μεγαλομέτοχοι, οι καπιταλιστές πρέπει να παραμεριστούν, να τους αφαιρεθούν τα μέσα παραγωγής και οι εργάτες να αναδειχθούν ηγέτες της κοινωνίας. Με καθαρό στο μυαλό αυτήν την προοπτική, το εργατικό κίνημα θα δίνει πιο αποφασιστικά τη μάχη για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ