Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 20 ΜΑΗ
ΠΑΣΥ
Στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ η αγροτιά

Δεν αρκεί η διαμαρτυρία, χρειάζεται πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα

Αγωνιστικό κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά να συμμετάσχει μαζικά στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥ τονίζει πως «τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εξαθλιώνουν το λαό, συμπεριλαμβάνοντας και το αγροτικό κόσμο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΥ έχει ως εξής: «Δεν αρκεί η διαμαρτυρία στις αποφάσεις της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, αλλά το δυνάμωμα του κοινού αγώνα και δράσης εργατοϋπαλλήλων - μικρομεσαίας φτωχής αγροτιάς - μικροεπαγγελματιών για την ανατροπή της βαρβαρότητας και των εκμεταλλευτών μας.

Η οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας είναι ο μόνος δρόμος που υπερασπίζεται και εγγυάται τα λαϊκά συμφέροντα.

Γι' αυτό καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 20 Μαΐου 2010 σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας, να απαντήσουμε αγωνιστικά ειδικά τώρα. Οταν μας αυξάνουν τη συμμετοχή στον κλάδο Υγείας του ΟΓΑ κατά 66,7% (από 1,5% σε 2,5%) και δημόσια, δωρεάν Υγεία δεν μας εξασφαλίζουν. Οταν επιβάλλουν αύξηση εισφοράς στον ΕΛΓΑ κατά 33% (από 3% σε 4%) για την ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και αποζημίωση δε θα δίνεται αν ο ΕΛΓΑ δεν έχει πόρους, δηλαδή και θα πληρώνουμε και ανασφάλιστη η παραγωγή θα μένει. Οταν εξακολουθούμε να πληρώνουμε το βαρύ χαράτσι του ΟΣΔΕ.

Ταυτόχρονα, η ακρίβεια κατατρώγει ό,τι έχει απομείνει. Το μόνο εξασφαλισμένο είναι η μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωσή μας.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση και τη συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συμπαραστάτη τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε. Δεν μας ταιριάζει η απελπισία και η άνευ όρων παράδοση. Τα αντιαγροτικά και αντιλαϊκά μέτρα δε θα περάσουν. Εχουμε τη δύναμη να τα αποτρέψουμε. Τα αγροτοδικεία δε μας φοβίζουν.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός είναι ο μοναδικός δρόμος ελπίδας, για το δίκιο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ