Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρες επιθέσεις και έρευνα για κονδύλια των Ταλιμπάν

Από τη χτεσινή αντικατοχική επίθεση
Από τη χτεσινή αντικατοχική επίθεση
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ._

Νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χτες στην Καμπούλ εναντίον στρατιωτικού κομβόι του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 18 άνθρωποι. Από αυτούς, τα 12 θύματα ήταν άμαχοι και έξι κατοχικοί στρατιώτες, Αμερικανοί και Καναδοί. Από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκαν τουλάχιστον 20 οχήματα και είναι η αιματηρότερη επίθεση «ανταρτών» από το Σεπτέμβρη.

Ο εγκάθετος Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, καταδίκασε την επίθεση και τους θανάτους αμάχων, με κροκοδείλια δάκρυα, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις είναι ένας ακόμα λόγος προκειμένου να προχωρήσει το «σχέδιο εθνικής συμφιλίωσης» με τους Ταλιμπάν, που δήθεν θα «δώσει διέξοδο» στη διαμάχη με τις δυνάμεις των ανταρτών που δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν μόνο με στρατιωτικά μέσα.

Την ίδια στιγμή που ο Αφγανός πρόεδρος σε συνεργασία με τις αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις προωθούν πακτωλό χρημάτων μέσω του σχεδίου προσέγγισης, η αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη ξεκίνησε «έρευνα» για πηγές που τροφοδότησαν με εκατομμύρια δολάρια ταμεία για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν και τα οποία τελικά κατέληξαν στη χρηματοδότηση των Ταλιμπάν, μέσω τρίτης οδού, αποδεικνύοντας ποιοι τους χρηματοδοτούν...

Στις Βρυξέλλες η ΕΕ επαναβεβαίση τη δέσμευσή της στην κατοχή του Αφγανιστάν, ανανεώνοντας τη θητεία της δύναμης της EUPOL για ακόμα τρία χρόνια. Πολεμικό σκηνικό και στο Πακιστάν, όπου «δυνάμεις των Ταλιμπάν» ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή της Ντέρα Ισμαήλ Καν, στοχοποιώντας αστυνομική περιπολία και σκοτώνοντας 13 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 10 άμαχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ