Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΝΔΟΥΡΑ
Γερμανοί αξιωματικοί θα βοηθήσουν τη χούντα

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Το γερμανικό «ίδρυμα Φρίντριχ Νόιμαν» θα είναι αρωγός της Εθνικής Αστυνομίας της Ονδούρας, στην προσπάθειά της να εκσυγχρονήσει τις αστυνομικές αρχές και να διασφαλίσει την επαγγελματικότητα όλων των μελών τους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Λα Τριμπούνα», ένα κατ' εξοχήν όργανο της ολιγαρχίας.

Γίνεται λόγος για «βοήθεια» δύο Γερμανών αξιωματικών που φυσικά πρόκειται να συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη καταστολή του λαϊκού κινήματος στην Ονδούρα όπου συνεχίζονται οι δολοφονίες αγωνιστών.

Εχει όμως σημασία να ξεκαθαριστεί περί τίνος ιδρύματος - πρακτορείου πρόκειται. Το ιδρυμα «Φρ. Νόιμαν» είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κόμμα, κυβερνητικό εταίρο της Αγκελα Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών-FDP και φυσικά προωθεί τα «ιδεώδη της ελεύθερης αγοράς» και δραστηριοποιείται για χρόνια στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ασία και φυσικά και στην Ονδούρα, ενώ έχει δημοσίως στηρίξει το «Φιλελεύθερο Κόμμα», δηλαδή τους πραξικοπηματίες που ανέτρεψαν τον εκλεγμένο Πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια, προβάλλοντας την θέση ότι η «κυβέρνηση υπό το Ρομπέρτο Μιτσελέτι υπερασπίστηκε το Σύνταγμα την 28η Ιούνη του 2009». Τώρα στηρίζει το προκάλυμμα της χούντας την επόμενη κυβέρνηση βίας και νοθείας, του Πορφίριο Λόμπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ