Σάββατο 1 Γενάρη 2000 - Κυριακή 2 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Βόλεϊ
Απέραντο κόκκινο

Χωρίς καμιά αμφιβολία, η χρονιά που μας πέρασε χαρακτηρίστηκε από το έντονο κόκκινο χρώμα της, αφού κατά κράτος στους εγχώριους θεσμούς του βόλεϊ ανδρών, ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος. Τόσο στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, όσο και στο Κύπελλο, η ομάδα του Πειραιά, έκλεψε την παράσταση αφού κατέκτησε και στα δύο την πρωτιά. Η υπόθεση «πρωταθλητής '99», κάθε άλλο παρά δύσκολη ήταν για την ομάδα του Ζόραν Γκάετς, που από το 1987, με εξαίρεση τρεις αγωνιστικές περιόδους ('95,'96,'97), βρίσκεται στην κορυφή. Ωστόσο, ο περσινός νταμπλούχος, συνεχίζει και φέτος την τρελή πορεία του στη μεγάλη κατηγορία, καθώς από πολύ νωρίς έχει ξεφύγει στη βαθμολογία. Πάντως, η «ερυθρόλευκη» υπερομάδα, κάνει εξαιρετική πορεία και στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση του βόλεϊ, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επιβάλλει την παρουσία τους, κατορθώνοντας με σχετική άνεση να αποκλείσουν σπουδαίους συλλόγους της «Γηραιάς Ηπείρου» και να περιμένουν το Γενάρη να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες ομάδες στην τελική φάση του θεσμού. Αντίθετα, στην ουρά του πρωταθλήματος '99, έγινε μάχη, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, προκειμένου να κρατηθούν στην Α1 ο Κτησιφώντας ή ο Ηφαιστος. Η μάχη της παραμονής βρήκε νικητή τον Κτησιφώντα, ύστερα από υπουργική απόφαση, ενώ η ομάδα της Δράμας ακολούθησε στην Α2 την Κομοτηνή. Οι κερδισμένοι της Α2 ήταν οι Πανελλήνιος και ΕΑ Πατρών, οι οποίοι μπήκαν στα μεγάλα σαλόνια. Μάλιστα, η ομάδα της Κυψέλης, κάνει εξαιρετική πορεία στην Α1, αφού με τη συμπλήρωση 12 αγωνιστικών κατέχει την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Το έτος 1999, όμως, περιλαμβάνει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ. Η ομάδα των Βριλησσίων, κατέκτησε στην παρθενική της εμφάνιση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων την τρίτη θέση, αφήνοντας ίσως τα πιο ευοίωνα μηνύματα για την εξέλιξη του γυναικείου βόλεϊ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για την ιστορία, στο μικρό τελικό που διεξήχθη στην Προύσσα της Τουρκίας, τα κορίτσια του Δημήτρη Μπαχράμη, επικράτησαν της γαλλικής Ριόν με 3-0 σετ. Με το φρενήρη ρυθμό που είχαν το τελευταίο έτος του αιώνα, οι «βυσσινί», δεν μπορούσαν να αφήσουν το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών όσο και το Κύπελλο. Ετσι, με ένα σερί τριών νικών στα πλέι οφ επί του Παναθηναϊκού, πήραν τον τίτλο του πρωταθλητή. Στην τρέχουσα, πάντως αγωνιστική περίοδο, μέχρι στιγμής οι περσινές πρωταθλήτριες βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Μπιτς Βόλεϊ

Με το εισιτήριο της συμμετοχής τους στην Ολυμπιάδα του 2000 του Σίδνεϊ να περιμένει μόνο τη σφραγίδα, η Εφη Σφυρή και η Βάσω Καραντάσιου, άνοιξαν το δρόμο της επιτυχίας για τα ελληνικά χρώματα. Οι δύο αθλήτριες κατάφεραν να βάλουν τη χώρα μας σε τροχιά πρόκρισης στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού και σ' αυτό το άθλημα, αφού μέχρι τώρα βρίσκονται στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίνονται οι 24 πρώτες ομάδες. Επίσης, το «αχτύπητο δίδυμο» της άμμου, όπως χαρακτηρίστηκε, πήρε την πρώτη θέση και στο τουρνουά του Ξυλοκάστρου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ