Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Νομαρχιακή σύσκεψη της ΠΑΣΥ

Mε τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών πραγματοποιήθηκε η νομαρχιακή σύσκεψη της ΠΑΣΥ, στα Τρίκαλα, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε η αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα από το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, τη δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχουν, το στήσιμο Επιτροπών Αγώνα για την οργάνωση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Σ' αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε πρόγραμμα δράσης με περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης των μικρομεσαίων αγροτών στα χωριά του νομού. Επίσης, στη σύσκεψη αναδείχτηκε η νέα Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΥ.

Στην εισήγησή του ο Απ. Θωμόπουλος, στέλεχος της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων η «Ανοιξη», αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση που βιώνει η μικρομεσαία αγροτιά, επισημαίνοντας ότι οι αιτίες της βρίσκονται στην αντιαγροτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που στοχεύει στο βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Και πρόσθεσε ότι η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την επιβολή μιας άλλης υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του λαού.

Μιλώντας ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, τόνισε ότι επιβάλλεται η ένταση των προσπαθειών για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου, που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ, ο οποίος υπηρετεί τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, αντιμάχεται την αντιαγροτική πολιτική, δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική στους αγώνες, παλεύοντας για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη που θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό, στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, για να διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και φτηνά και υγιεινά προϊόντα στον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ