Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Καταγγέλλει την υπονόμευση των κινητοποιήσεων

Μεθόδευση του προεδρείου της ΕΣΕΕ ενάντια στην απόφαση της ΓΣ για κλείσιμο των καταστημάτων στις 20 του Μάη

Για υπονόμευση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για συμμετοχή στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό στις 20 του Μάη, με πανελλαδικό πρωινό κλείσιμο των καταστημάτων, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» (υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ) το προεδρείο της Συνομοσπονδίας. Πρόκειται για μια μεθόδευση που είχε στόχο να μην αναπτυχθούν αγώνες για το Ασφαλιστικό, καθώς η πλειοψηφία του προεδρείου συμφωνεί με την αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» (ΑΣΕ) ασκεί συστηματική κριτική στο χειρισμό του προεδρείου. Επισημαίνει ότι «το συνδικαλιστικά έντιμο και δημοκρατικά στοιχειώδες, ήταν το Προεδρείο της ΕΣΕΕ - που είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης - να πράξει την καταστατική και συνδικαλιστική του υποχρέωση. Δηλαδή να κινητοποιηθεί για την υλοποίηση της απόφασης ή αν η απόφαση είναι σε αντίθεση με τη συνείδησή του ή τυχόν εξαρτήσεις και δεσμεύσεις του, να παραιτηθεί». Αντί γι' αυτό, ο πρόεδρος και το προεδρείο απέκρυψαν την απόφαση από τα μέσα ενημέρωσης και τους Εμπορικούς Συλλόγους και καθυστέρησαν μια μέρα για να ενημερώσουν μόνο τις Ομοσπονδίες, με «μια επιστολή, μνημείο υπόγειων φραστικών σχημάτων με μοναδικό στόχο την αλλοίωση και υπονόμευση της απόφασης της ΓΣ και την αποτροπή για συμμετοχή των εμπόρων στην κινητοποίηση που υπερψήφισε το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο».

Είναι ενδεικτικό ότι το προεδρείο έκρινε απαραίτητο να σημειώσει πως η απόφαση ήταν «κατά πλειοψηφία», ότι «δεν ήταν εφικτή η προετοιμασία της κινητοποίησης από το ΔΣ», και τέλος παρέπεμπε στους Εμπορικούς Συλλόγους.

Η ΑΣΕ παρατηρεί, απευθυνόμενη προς το προεδρείο: «Η μεταφορά του θέματος στα ΔΣ των Εμπορικών Συλλόγων» που έγραφε η επιστολή δεν ήταν τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μια απαράδεκτη μεθόδευση «κυβερνητικού επιπέδου» για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης».

Και καταλήγει: «Δώστε στη δημοσιότητα και τα ποσοστά καταψήφισης του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού σας στη Γενική Συνέλευση. Εχετε αίσθηση πόσοι σας απέρριψαν μέσα σε 6 μόνο μήνες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ