Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσει η δίωξη των πυρόπληκτων αγροτών

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή την απαίτηση του υπουργείου Οικονομικών για επιστροφή των 3.000 ευρώ, που δόθηκαν σε πυρόπληκτους της Ηλείας, κατέθεσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση μέσω της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Eλέγχου του Υπουργείου Οικονομικών έχει βάλει στο στόχαστρο τους πυρόπληκτους της Ηλείας, με το πρόσχημα ότι υπάρχουν οικογένειες που έχουν εισπράξει πάνω από μια φορά τα ψίχουλα της αποζημίωσης των 3.000 ευρώ, που τους αναλογούσαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νομό. Μάλιστα έχει ξεκινήσει η διαδικασία να καλούνται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για απολογία, όσοι δεν "πειθάρχησαν" και δεν το επέστρεψαν. Δηλαδή, είναι πολύ πιθανόν να δικαστούν αφού παρέβησαν το νόμο!!!

Αυτά συμβαίνουν όταν η κατάσταση των φτωχομεσαίων αγροτών στο νομό είναι τραγική. Η απώλεια του εισοδήματός τους, η ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών, του εξοπλισμού, των στάβλων τους, των μηχανημάτων τους, τους έχει εξαναγκάσει ακόμα και να πουλάνε τα κοπάδια και τα χωράφια τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Την ίδια ώρα, οι καπιταλιστές αγρότες, το κεφάλαιο, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό στήνουν επιχειρήσεις πάνω στα καμένα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής αγροτικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όσο και της προηγούμενης της ΝΔ. Εφαρμόζουν την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ και έχουν εγκαταλείψει τους φτωχομεσαίους αγρότες μετά τις πυρκαγιές. Η πολιτική τους έχει στόχο το πλήρες ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής και της γης στους νέους καπιταλιστές αγρότες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει:

-- Για να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ποινικής δίωξης των αγροτών.

-- Για να αποκατασταθούν πλήρως οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές της Ηλείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ