Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΧΤΕΣ
Επιβεβαιώνουν την απόπειρα της νέας προβοκάτσιας

Το οργανωμένο της προβοκάτσιας που επιχείρησαν να στήσουν προχτές το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, για να συνεχιστεί η συκοφάντηση των εργατικών λαϊκών αγώνων, επιβεβαιώνεται από στοιχεία που δημοσιοποιούνται σε ιστοσελίδες φασιστοειδών.

Γράφουν ότι συνθήματα του τύπου «Εξω οι κλέφτες», οι προτροπές «να καεί να καεί το μπ... η βουλή», κραυγές όπως «ο λαός απαιτεί, τα λαμόγια φυλακή» και «π.... γιοι πολιτικοί», αποτελούσαν (πάντα βάσει όσων λένε τα φασιστοειδή) «αυθόρμητη διαμαρτυρία χιλιάδων Ελλήνων Πατριωτών». Οτι «συντριπτική πλειοψηφία στη σημερινή συγκέντρωση ήταν και πάλι οι ανώνυμοι Ελληνες πατριώτες». Είναι περισσότερο από προφανές ότι τέτοιου τύπου αντιδράσεις τροφοδοτούνται από την αστική προπαγάνδα, που επιχειρεί να παρουσιάσει σαν αιτία για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τα προβλήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, τα σκάνδαλα, τους φοροφυγάδες κ.ά., που είναι υπαρκτά και αναπόσπαστα κομμάτια του καπιταλιστικό συστήματος. Αυτή η αντίληψη περί κλεφτών και λαμογιών, που ευθύνονται για τα δεινά του λαού, βολεύει το αστικό πολιτικό σύστημα και τους καπιταλιστές. Θέλουν να κρύψουν ότι πραγματική αιτία είναι ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής που καταστρέφει τη ζωή των εργατών, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων.

Θυμίζουμε ότι προχτές νωρίς, στο πεζοδρόμιο της λεωφ. Αμαλίας, απέναντι από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη άρχισαν να μαζεύονται ομάδες ανθρώπων, κάνοντας διαλόγους όπως «εκεί σπάγαμε την προηγούμενη φορά τα μπουκάλια». Απόλυτα ενημερωμένοι για τα όσα συνέβαιναν στην Αθήνα, διαβεβαίωναν ότι το ΠΑΜΕ πορεύεται αλλού («το ΠΑΜΕ κόβει βόλτες στην Ομόνοια. Η ΓΣΕΕ ανεβαίνει»). Κάτι που δεν ήταν γνωστό μέχρι και τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Παραδίπλα, άλλη ομαδούλα φιτίλιαζε το κλίμα, λέγοντας: «όλοι τους κλέφτες, δεξιοί και αριστεροί, α ρε Παπαδόπουλος που τους χρειάζεται, να μπούμε μέσα, έχεις όπλα; να μπούμε να τους βγάλουμε όλους, βουλευτές και υπαλλήλους», αναπαράγοντας την τόσο βολική λογική για το σύστημα και την άρχουσα τάξη. Σημειωτέον ότι ακούστηκαν και περίεργα, ύποπτα συνθήματα που αφορούσαν το ΚΚΕ.

Μόλις πλησίασαν τα μπλοκ των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, εμφανίστηκε ένα πλήθος, αναμεσά τους διάφοροι «φουσκωτοί», που επαναλάμβαναν τα προαναφερόμενα συνθήματα, παρακινώντας και παρασύροντας και άλλους. Επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής, να εμπλέξουν συγκεντρωμένους σε στημένα επεισόδια. Στις ώρες που ακολούθησαν, φουσκωτοί συνέχιζαν να βολτάρουν, υπό τα βλέμματα ασφαλιτών περιπολούντων ανά ζεύγη. Ταυτόχρονα, συνεχίζονταν διάλογοι όπως: «τέτοια σκάνδαλα δεν γίνονταν επί Παπαδόπουλου ή του Ιωαννίδη» (σημ: το έλεγε τύπος που φορούσε κόκκινη μπλούζα με στάμπα το πρόσωπο του Τσε).

Σημειωτέον ότι «να καεί, να καεί...» φώναζαν και ορισμένοι που επιχείρησαν να μπουν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Αποτράπηκαν από την έγκαιρη, συγκροτημένη παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ