Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Το τρόπαιο στην Ιντερ

Η Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο είναι από το περασμένο Σάββατο η κάτοχος για τρίτη φορά στην ιστορία της του Τσάμποινς Λιγκ (είχαν ακολουθήσει οι περίοδοι όταν λεγόταν πρωταθλητριών το 1964 και το 1965). Μετά από 45 χρόνια η ομάδα του Μιλάνου επικράτησε στον τελικό που έγινε στο γήπεδο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης της Μπάγερν Μονάχου με 2-0 πετυχαίνοντας και το τρεμπλ αφού είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος και κυπέλλου Ιταλίας. Το αριστοτεχνικό στήσιμο του Μουρίνιο με διπλή ζώνη αλλά και αργό τέμπο έφερε το μεγάλο αποτέλεσμα. Αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιέγκο Μιλίτο που ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων (35', 70') των «νερατζούρι» και ήρθαν στην κόντρα επίθεση αφού οι Βαυαροί είχαν μια φλύαρη υπεροχή. Καλή η διαιτησία του Αγγλου Χάουαρντ Γουέμπ που «κιτρίνισε» τους Ντεμιγκέλις, Κίβου, Φαν Μπόμελ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Μπαστούμπερ, Λαμ, Φαν Μπόιτεν, Ντεμιγκέλις, Φαν Μπόμελ, Ζβαινστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ολιτς (75' Γκόμεζ), Αλιντροπ (63' Κλόζε).

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κίβου (68' Στάνκοβιτς), Σάμουελ, Λούσιο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Ετό, Πάντεφ (79' Μουντάρι), Μιλίτο (90' Ματσεράτι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ