Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1 ΤΕΛΙΚΟΣ
Το πρώτο ραντεβού

Η πιο μεγάλη ώρα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό φθάνει σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ (21.45 ΣΚΑΪ) όπου οι δυο ομάδες θα κοντραριστούν στον πρώτο αγώνα της σειράς των φετινών τελικών που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή στην Α1. Το αναμενόμενο από την αρχή του πρωταθλήματος ραντεβού των δυο ομάδων για την κατάκτηση και του φετινού τροπαίου δεν....στράβωσε και πλέον οι δυο αντίπαλοι έχοντας τους λόγους τους ο καθένας ρίχνονται στην μάχη για την πρωτιά στην φετινή περίοδο. Οι «πράσινοι» καλούνται να σώσουν φέτος μια μέχρι στιγμής μέτρια χρονιά όσον αφορά την κατάκτηση των στόχων αφού ήδη έχουν απωλέσει το Κύπελλο ενώ βρέθηκαν και εκτός φάιναλ φορ Ευρωλίγκα. Στην αντίθετη όχθη ο Ολυμπιακός μπορεί να μην στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης ωστόσο η συμμετοχή στο φάιναλ φορ αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου ανέβασε την ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» που φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μπορούν να κοιτάξουν τον αντίπαλό τους στα μάτια. Οι δυο προπονητές στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκδήλωσαν διαφορετικά συναισθήματα για το παιχνίδι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς αμφισβήτησε το γεγονός ότι η ομάδα του θα έχει πίεση στους αγώνες (αφού ψάχνει την εξιλέωση) ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού Παναγιώτης Γιαννάκης ανέλυσε τις ευεργητικές συνέπειες της πίεσης που θα πρέπει να αισθάνεται η ομάδα του πριν τους τελικούς. Σημειώνεται ότι ο πρωταθλητής κρίνεται στις 3 νίκες ενώ το πλεονέκτημα έδρας αν χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι, ανήκει στον Παναθηναϊκό.

  • Για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα που σημαίνει και συμμετοχή στην Ευρωλίγκα της νέας χρονιάς, θα παλέψουν στον μικρό τελικό Μαρούσι-Πανελλήνιος (Αγ. Θωμάς 18.00 ΝΟΒΑ) με τους Βόρειους να έχουν το πλενέκτημα έδρας.
  • Στους τρίτους ημιτελικούς που έκριναν το ζευγάρι του φετινού τελικού είχαμε: Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος 75-65, Ολυμπιακός-Μαρούσι 89-77.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ