Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΝΖΕΝ.-- «Αυξήσεις μισθών» προανήγγειλε ο πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών «Foxconn», Τέρι Γκου, μετά τις μαζικές αυτοκτονίες, ως ένα μέτρο «ενίσχυσης της ψυχολογίας των εργαζομένων» χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πότε θα δοθούν αυτές και πόσο ακριβώς θα είναι, καθώς οι μισθοί δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ το μήνα.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Ανώτατο Τουρκικό Δικαστήριο, για την προσφυγή της αντιπολίτευσης σχετικά με την πρόταση Αναθεώρηση του Συντάγματος της κυβέρνησης Ερντογάν. Η αντιπολίτευση των «κεμαλιστών», κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προωθεί «ισλαμοποίηση» του κράτους και απαιτεί απόρριψη των τροποποιήσεων, επί των οποίων θα αποφανθεί το δικαστήριο.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε χτες ομόφωνα την αποχώρηση 2.000 κυανοκράνων από τη ΛΔ Κονγκό πριν την 50ετή επέτειο στις 30 Ιουνίου από την ανεξαρτησία της χώρας. Η «νέα» αποστολή κυανοκράνων του ΟΗΕ στη χώρα θα περιλαμβάνει περιπου 20.000 στρατιώτες, 760 στρατιωτικούς παρατηρητές και 390 αστυνομικούς με θητεία ως τον Ιούνιο του 2011.

ΚΙΝΓΚΣΤΟΝ.-- Στους 73 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών και εκατοντάδες είναι οι συλλήψεις στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ συμμοριών και αρχών ασφαλείας για την σύλληψη του 41χρονου Κρίστοφερ «Ντούντους Κόουκ» και την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ηγέτες της Καραϊβικής εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνέχιση του «πολέμου» που κλείνει πλέον μία βδομάδα.

ΡΩΜΗ.-- Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ προειδοποίησε χτες πως απειλούνται με λιμοκτονία πάνω από 10.000.000 κάτοικοι του κεντροαφρικανικού Νίγηρα και του Τσαντ εάν δε σταλθεί άμεσα βοήθεια σε τρόφιμα.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατέθεσε χτες τη νέα συνθήκη Ρωσίας - ΗΠΑ για την υποτιθέμενη μείωση των πυρηνικών εξοπλισμών (START) προς έγκριση στη Ρωσική Δούμα προειδοποιώντας ωστόσο τους βουλευτές να μην την εγκρίνουν πριν τεθεί προς έγκριση από την Γερουσία των ΗΠΑ.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Τοπικές εκλογές διεξάγονται αύριο στη Γεωργία, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά μπαίνει σε ψηφοφορία η απευθείας ανάδειξη του δημάρχου της πρωτεύουσας της χώρας, της Τιφλίδας. Ο Γκίγκι Ουγκουλάβα, στενός συνεργάτης του Προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, προηγείται στις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον 40% των υπολοίπων 8 υποψηφίων για τη δημαρχία της πρωτεύουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ