Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ενισχυτικά μέτρα φοροαφαίμαξης

«Αποκλίσεις» στους στόχους των δημοσίων εσόδων

Μέτρα για την ενίσχυση της φοροαφαίμαξης βάζει μπροστά το υπουργείο Οικονομικών, ενώ από τα πρώτα στοιχεία για το 2010 εμφανίζουν «αποκλίσεις», κινούνται, δηλαδή, κάτω από τους στόχους της ασήκωτης λεηλασίας που έχουν βάλει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Είναι απόλυτα φανερό ότι οι παρουσιαζόμενες αστοχίες έχουν να κάνουν με την πτώση της λαϊκής κατανάλωσης που έχει αποτέλεσμα την καθήλωση της μάζας των φόρων κατανάλωσης που μπαίνει στο κρατικό ταμείο. Με βάση και τη συμφωνία -μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει στα σκαριά και και τα «εφεδρικά» αντιλαϊκά πακέτα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε χτες:

  • Ληξιπρόθεσμα: Με τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή η υπαγωγή στη ρύθμιση παίρνει παράταση για 1 μήνα μέχρι τις 30 Ιούνη προφανώς γιατί η μέχρι τώρα απόδοση του μέτρου δεν τους έχει αποδώσει όσα στόχευαν. Στο στόχαστρο μπαίνει η μαρίδα, οι μικροοφειλέτες στις Εφορίες, για τους οποίους ήδη ενεργοποιούνται κατασχέσεις και άλλα μέτρα. Στο απυρόβλητο παραμένει μια μικρή δράκα από μεγαλοοφειλέτες που δεν έχουν δείξει να ανησυχούν.
  • ΣΔΟΕ: Από σήμερα αλλάζει ο τρόπος επιβολής προστίμου σε περιπτώσεις διαπίστωσης παραβάσεων. Οι ελεγκτές συντάσσουν επιτόπου την έκθεση και εκδίδουν την απόφαση με το ύψος προστίμου και τα επιδίδουν άμεσα στους επαγγελματίες. Σε περίπτωση άρνησης διενεργείται θυροκόλληση.
  • ΦΠΑ: Με το σταγονόμετρο μέχρι και τις 30 Σεπτέμβρη θα γίνονται οι επιστροφές ΦΠΑ στους επαγγελματίες. Η συγκεκριμένη απόφαση δίνει παράταση σε προηγούμενη (έληγε χτες), στη βάση της οποίας δε γίνεται καμία επιστροφή χωρίς την προηγούμενη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ