Πέμπτη 3 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσκλητήριο για ιδιωτικοποιήσεις - ξεπούλημα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ χτες με τον Παπακωνσταντίνου, τον Ρέππα, τον Γερουλάνο και την Μπιρμπίλη, μόνο συνέντευξη Τύπου δεν το λες. Πάγκο λαϊκής ίσως...

Απηύθυναν, λέει, «προσκλητήριο» σε «εγχώριους και ξένους επενδυτές» προκειμένου να αγοράσουν όσο όσο δημόσια περιουσία. Και τον ΟΣΕ πουλάνε, και τα λιμάνια, και τα αεροδρόμια, και τη ΔΕΗ, και την ΕΥΔΑΠ, και, και, και...

Αν στενοχωριόταν ο Αντ. Σαμαράς ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν έχει αρκετές αποκρατικοποιήσεις (που θα έκανε αυτός αν ήταν κυβέρνηση) έλαβε προφανώς ...πειστικότατη απάντηση.

Και στο τέλος είχαμε και τον Παπακωνσταντίνου να δηλώνει ότι «δεν πουλάμε κοψοχρονιά». Σωστά ...δεν άρχισαν ακόμη επισήμως οι «εκπτώσεις». Ενα - δυο άγονοι διαγωνισμοί να γίνουν και τότε να δεις...

Η διαφορά τους πάντως με τους «παγκίτες» της λαϊκής είναι ότι αυτοί θεωρητικά πουλάνε αυτά που παράγουν στο χωράφι τους, με τον κόπο τους. Οχι όσα έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός.

Πάντως, «φιλέτο» σε όλο αυτό το παζάρι φαίνεται να είναι τα «τυχερά παιγνίδια». Καθότι πρέπει να ...αναπτυχθεί ο χώρος και μάλιστα με την κομβική συμμετοχή των ιδιωτών.

Πολύ θα ήθελαν ένα λαό που να ελπίζει σε λαχεία και «φρουτάκια» ως ... αντικαταστάτες της Κοινωνικής Ασφάλισης, των μισθών, των κοινωνικών παροχών και όλων όσα περικόπτουν.

ΑΝΤΕ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ μας μας έβαλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάποιος Γ. Μπούζεκ, που μας επισκέπτεται και επίσημα. Για να έχουμε σύνταξη, λέει, πρέπει ...να αποταμιεύουμε!

Δηλαδή, να βάζουμε λίγα λίγα λεφτά στην άκρη για να μπορέσουμε κάποτε να σταματήσουμε να δουλεύουμε!

Είναι από την Πολωνία ο συγκεκριμένος και έτσι τα κάνανε - είπε - εκεί και ...σωθήκανε. Βέβαια, το ...πόσο καλά περνάνε το βλέπουμε!


Γρηγοριάδης Κώστας

Τώρα για κάτι ...εισφορές που πληρώνουν οι εργαζόμενοι κάθε μήνα φαίνεται ότι δεν έχει ακούσει τίποτε. Ούτε για κάτι αποθεματικά που παίζονται στις χρηματαγορές. Φαίνεται δε γίνονται τέτοια στην Πολωνία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ