Πέμπτη 3 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Λύση» στα μέτρα των συμφερόντων της

Νέα συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου σήμερα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ως μέσο προώθησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ και όχι ως ζήτημα εισβολής και κατοχής, βλέπει το Κυπριακό ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, σύμφωνα και με χτεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του, η οποία, για ακόμα μία φορά, υπερτόνισε τη «διπλωματική δραστηριότητα της Τουρκίας στην περιοχή».

Συγκεκριμένα, η Ατζελα Φιλότε ισχυρίστηκε ότι η Επιτροπή θέλει να υποστηρίξει τις συνομιλίες επανένωσης, καθώς «έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι αυτό θα επισπεύσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις (της ΕΕ) με την Τουρκία», καθώς «λόγω αυτού του προβλήματος έχουν μπλοκαριστεί κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις». Χαιρέτισε παράλληλα τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών περί «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων», σημειώνοντας ότι αυτή η στάση ενθαρρύνεται από την Επιτροπή.

Την ίδια στιγμή οι δηλώσεις του Ντερβίς Ερογλου, ότι δεσμεύεται μόνο από τη δική του επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ όσον αφορά τις συνομιλίες και από τίποτε άλλο, αποτελούν ένα ακόμα δείγμα της στάσης του ψευδοκράτους στις συνομιλίες με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας, που επιθυμεί να οδηγήσει είτε σε ένα αδιέξοδο τις συνομιλίες, είτε σε ένα νέο σχέδιο τύπου «Ανάν».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερογλου, σημείωσε ότι δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς οι θέσεις του είναι διαχρονικά γνωστές, όσο και αν η Τουρκία επιθυμεί να τις παρουσιάζει διαφοροποιημένες. Σήμερα αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ Χριστόφια - Ερογλου, με θέμα το περιουσιακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ