Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ας προσέξουμε την τακτική μας

Αγαπητοί σύντροφοι, συμφωνώ με τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο.

Θα ήθελα, όμως, να αναφερθώ σε ορισμένα προβλήματα που παρατήρησα και στο παρελθόν και υπήρχαν και στο 15ο Συνέδριο, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Αναφέρομαι στον Κωστόπουλο και στον Θεωνά, αλλά και σ' αυτούς που έφυγαν στο 13ο Συνέδριο. Σίγουρο πάντως είναι ότι το πρόβλημα δεν το είδαμε και πολύ πρακτικά, αφού προτάθηκε ο Θεωνάς ως δεύτερος στη λίστα για τις ευρωεκλογές. Απόρησα, βέβαια, για τις θέσεις του Κωστόπουλου.

Στο 13ο Συνέδριο ήταν ένας από αυτούς που υπερασπίστηκε το Κόμμα και τώρα, όπως και άλλοι, τραβάνε ο καθένας το δρόμο του (τηλεοράσεις, εφημερίδες κ.ά.). Ρίχνουν τώρα όλοι τους κροκοδείλια δάκρυα, μήπως κάναμε λάθος. Το ίδιο, όπως και στο 13ο Συνέδριο, όπου όσοι είχαν δημόσιες καρέκλες την κοπάνισαν. Σε ένα άλλο θέμα τώρα. Ζω στο Κάρλσφελντ της Γερμανίας, είμαι 28 χρόνια στη Γερμανία και κάθε εκλογές κατεβαίνω στα Γρεβενά. Στις προτελευταίες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, εκλέχτηκαν στα Γρεβενά νομάρχης κι αντινομάρχης σύντροφοι. Ερχονται οι τελευταίες εκλογές και χωρίς να ακουστεί η άποψη της ΚΟΒ, βγαίνουμε στο πατάρι και ανακοινώνουμε ότι υπάρχει ήδη δοκιμασμένος νομάρχης. Αντιδρούν κάποιοι σύντροφοι και διαγράφονται. Φυσικά, πρέπει να πω ότι δε συμφωνώ με την τακτική και την πολιτική των συντρόφων που διαγράφηκαν. Εγιναν όμως όλα αυτά χωρίς λόγο, καθώς αν είχε ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία θα ξεκαθάριζαν τα προβλήματα. Διαγράφονται όμως, όπως έγινε, οι έτοιμοι σύντροφοι και τώρα ψάχνουμε να βρούμε καινούριους.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην πλατεία των Γρεβενών, μίλησε ο σ. Πατάκης σε 30 άτομα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ