Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψαν χτες στο Ζάγκρεμπ οι υπουργοί Αμυνας Κροατίας και Σερβίας, Μπράνκο Βούκελιτς και Ντράγκαν Σουτάνοβατς, σε μία προσπάθεια σύσφιξης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των στρατιωτικών σχέσεων και της πολεμικής βιομηχανίας. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Κροάτης Πρόεδρος Ιβο Γιοσίποβιτς δήλωσε πως η εξέλιξη συνιστά «σημαντικό βήμα» όχι μόνο για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων αλλά και για τη σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Διάβημα διαμαρτυρίας, στη στενή σύμμαχό της ΛΔ Κορέας, κατέθεσε χθες η Κίνα, αναφέροντας ότι συνοριακός φρουρός της γείτονος πυροβόλησε και σκότωσε τρεις Κινέζους και τραυμάτισε έναν ακόμα, οι οποίοι κινούνταν στη μεθόριο την περασμένη βδομάδα. Το περιστατικό, σύμφωνα με το Πεκίνο, σημειώθηκε στη μεθοριακή πόλη Ντάγκντογκ, καθώς ο συνοριακός φρουρός θεώρησε ότι πρόκειται για λαθρεμπόρους.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας απέρριψε το αίτημα της αυτοκινητοβιομηχανίας «General Motors» για τη χορήγηση δανειακών εγγυήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ, για την αναδιάρθρωση της «Opel». Η τελική απόφαση πάντως βρίσκεται στα χέρια της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομίας Ράινερ Μπρούντελε.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2014 - καθώς δεν έχει δικαίωμα στις ερχόμενες του Οκτωβρίου - ο Πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα του οποίου η δημοτικότητα έχει εκτιναχθεί στο 76%.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Οκτώ εργάτες τραυματίστηκαν και ένας ακόμη αγνοείται μετά από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στο βορειοανατολικό Τέξας σε αγωγό φυσικού αερίου την ώρα που ένα συνεργείο άνοιγε τρύπες για να τοποθετήσει κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ