Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μια επιστολή με πολλά ερωτηματικά

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Τοπικού Εργασιακού Συμβουλίου της Διεύθυνσης Περιφέρειας Νήσων (ΤΕΣ/ΔΠΝ) της ΔΕΗ, με αφορμή δημοσίευμα που είχε ο «Ρ» την προηγούμενη Πέμπτη και σύμφωνα με το οποίο εγείρονται ερωτηματικά γύρω από την τοποθέτηση δύο αεροστροβίλων, στην Κω και τη Μύκονο, για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας την περίοδο του καλοκαιριού.

Οι εν λόγω παράγοντες με επιστολή τους προς την εφημερίδα μας σημειώνουν:

«Οπως πολύ καλά γνωρίζετε το ΤΕΣ/ΔΠΝ ουδέποτε ήρθε σε επαφή με την έγκριτη εφημερίδα σας για οποιαδήποτε καταγγελία. Παρακαλούμε λοιπόν να διευκρινίσετε με νέα δημοσίευση στην εφημερίδα σας και στην ίδια σελίδα και χώρο ποια είναι η πραγματική πηγή της καταγγελίας που έχετε για το ανυπόγραφο άρθρο "Η ΔΕΗ πλήρωσε τζάμπα αεροστροβίλους". Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασόμεθα παντός νόμιμου δικαιώματός μας».

Δε γνωρίζουμε αν και τι είδους πιέσεις ασκήθηκαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ προς τους υπογράφοντες την επιστολή, ώστε να επιδείξουν τέτοια σπουδή για το δημοσίευμα, να προβάλουν τέτοιου είδους παραλογισμούς ως αιτήματα και να διατυπώνουν επιφυλάξεις περί των δικαιωμάτων τους. Αυτά είναι θέματα δικά τους κι αντί να προσπαθούν να τα βρουν με τη διοίκηση, ας απευθυνθούν στους συναδέλφους τους για στήριξη.

Βέβαια, το ζητούμενο, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι «η πραγματική πηγή της καταγγελίας» (η οποία αφορά αποκλειστικά και μόνο την εφημερίδα μας και όχι τους επιστολογράφους), αλλά το περιεχόμενο του σχετικού ρεπορτάζ. Αντί λοιπόν να στέλνουν επιστολές που τους εκθέτουν, καλύτερα θα ήταν να απαντήσουν οι ίδιοι επί της ουσίας. Με δυο λόγια: Είναι σωστό ή λάθος ότι η ΔΕΗ έναντι 500 εκατομμυρίων ανέθεσε στην εταιρία GRE - TEX POWER να τοποθετήσει δύο αεροστροβίλους μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη; Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η παράδοση στη Μύκονο έγινε στις 14 Αυγούστου και τις υπόλοιπες μέρες του μήνα λειτούργησε μόνο για 15 ώρες; Ανταποκρίνεται ή όχι στην πραγματικότητα ότι στην Κω η τοποθέτηση έγινε περί τα τέλη Αυγούστου; Αληθεύει ή όχι ότι από τις αρχές του Ιούλη ακόμα και ενώ είχαν παραβιαστεί τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης η ΔΕΗ με εντολή πληρωμής κατέβαλε περί τα 150 εκατομμύρια στην εταιρία;

Τέλος, αντί να ψάχνουν να βρουν πώς η πληροφορία έφτασε στο «Ρ», ας απαντήσουν επί της ουσίας ποια είναι η θέση του ΤΕΣ/ΔΠΝ για το συγκεκριμένο θέμα και πώς οι ίδιοι αξιολογούν τέτοιες μεθοδεύσεις που τελικά προκαλούν ακόμα περισσότερα προβλήματα σ' αυτά που ήδη έχει η ΔΕΗ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ